Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Webcast: Strategie naar een succesvolle Digital Workplace

Webcast: Strategie naar een succesvolle Digital Workplace

Binnen veel organisaties is het een bekend fenomeen: er wordt een nieuwe innovatieve manier van werken ingebracht. Al snel verslapt de aandacht en werknemers vervallen weer in hun oude routines. De nieuwe tool, wordt uiteindelijk geen onderdeel van de dagelijkse business. Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie toch veel opleveren, mits deze innovatie op de juiste manier wordt doorgevoerd. Of de innovatie omarmd zal worden, hangt af van drie factoren.

1. Inspelen op probleem of behoefte in uw organisatie

Als u wilt bereiken dat de gehele organisatie de nieuwe virtuele werkomgeving daadwerkelijk gaat gebruiken, moet u voor de start van het innovatietraject eerst inventariseren wat er speelt op de werkvloer. Praat met meerdere verschillende medewerkers in gemengde groepen, dus niet alleen het managementniveau. Bepaal op basis van één of meerdere problemen die écht spelen een concreet doel dat met de nieuwe virtuele werkomgeving behaald moet worden. Een doel als “we moeten iets met een online werkplek” of “we moeten iets met intranet” is te vaag en lost geen bestaand probleem op. Het is niet waarschijnlijk dat de innovatie dan omarmd zal worden.

2. Motivatie van de medewerkers

Hoe nuttig het op papier ook is om over te stappen naar een andere werkmethode; net zoals elke verandering zal ook deze weerstand oproepen. Medewerkers zijn gewend om op een bepaalde manier hun dagelijks werk te doen. Om uit de comfortzone te komen is intrinsieke motivatie nodig. Dat kan niet zonder een goede kennisoverdracht en training om deze nieuwe virtuele werkomgeving in gebruik te nemen. Daarnaast moeten medewerkers “zelf op het idee komen” dat de nieuwe tools een oplossing bieden voor hun probleem. Laat ze het zelf inzien. Niet iedereen zal de innovatie even snel adopteren, dus geef uw medewerkers hier de tijd voor.

3. De meerwaarde van een virtuele werkplek in gebruik nemen

Het leren werken met een nieuw systeem kost tijd en moeite. Deze investering moet wel de moeite waard zijn voor uw medewerkers. Het moet dus meerwaarde bieden ten opzichte van de oude vertrouwde manier van werken. Denk bijvoorbeeld aan tijd besparen, gemakkelijk tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken en gemakkelijker communiceren met collega’s.

Meer tips voor een virtuele werkplek in gebruik nemen? In deze gratis webcast vertellen een business development manager en een business consultant hoe uw organisatie succesvol aan de slag kan gaan met een digitale werkplek. Bekijk de webcast hier.

Bekijk nu

Bekijk deze webcast nu door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Bekijk webcast

Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.