Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Van een headless CMS naar een DXP: de voordelen

De klant is koning en zo wil hij ook behandeld worden. Doe je dat als bedrijf niet, dan verlies je relevantie. Daarvoor moet je de klant door en door kennen, gepersonaliseerde informatie gemakkelijk via verschillende kanalen verspreiden, een gestroomlijnd aankoopproces bieden en natuurlijk een sublieme datahuishouding hebben. Lukt dat niet met je huidige CMS? Wat je dan nodig hebt is een Digital Experience Platform (DXP).

Heb je een nieuw product of een nieuwe dienst of wijzigt een prijs of beschrijving? Dan wil je dat zo snel mogelijk met je klanten delen. Veel Content Management Systemen hebben zo hun beperkingen. Integraties lopen niet altijd soepel, waardoor je dubbel werk moet doen om je content op de verschillende kanalen te verspreiden. Bovendien is het aantal plugins dat je nodig hebt en bij moet werken niet meer te overzien. En ervaar je ook beperkingen bij het toekennen van rollen en rechten voor je medewerkers. Wil je content via verschillende kanalen in nieuwe talen? Sterkte! Bottom line: bij veel organisaties knelt het CMS.

Wil je meer weten over de voordelen van een DXP? Lees dan de whitepaper onder dit artikel.

Headless CMS

Veel bedrijven die uit hun CMS-jasje dreigen te groeien, kiezen voor een headless CMS: een CMS waarvan de frontend los staat van de backend. API’s ontsluiten de content. De voordelen van zo’n headless CMS:

  • Alleen nog focus op content
  • Eén versie voor alle kanalen
  • Eenvoudiger upgraden en innoveren
  • Beter op te schalen

Waarom je een DXP nodig hebt

Een headless CMS is voor middelgrote en ambitieuze organisaties soms een slimme keuze om flexibel en schaalbaar klanten te bedienen. Maar een losstaand CMS is in de praktijk nog steeds niet de heilige graal. Die ligt namelijk in de klant kennen, omnichannel verleiden en bedienen, allemaal vanuit één databron. Dat kan gemakkelijk en betaalbaar door over te stappen naar een DXP.

Wat is een DXP?

Een DXP helpt bedrijven om traditionele verkoopstrategieën om te zetten in naadloze koopervaringen. Met een Digital Experience Platform heb je als bedrijf alles wat je nodig hebt voor je digitale prestaties: het brengt de hele klantreis samen in één systeem. Dat scheelt niet alleen gedoe, het geeft vooral meer grip en verhoogt verkoopkansen. Maar wat zit er precies in een DXP, zoals van Ibexa?

Headless CMS

Een flexibel en schaalbaar CMS dat geschikt is voor meertalige omnichannel informatiedistributie.

CX management platform

Een module waarin je de volledige ervaring van klanten beheert en verbetert vanuit het 360-gradenoverzicht. Hierin zie je alle interacties met jouw bedrijf. Zoals service calls, verkoopgeschiedenis en interacties op sociale media.

B2B E-commerceplatform

Een gestroomlijnde webshop waarin je alle aspecten van de e-commerce ervaring aan kunt passen. De klantreis pas je gemakkelijk aan via de interface die content, personalisatie en commerce-functionaliteit integreert.

Integratie

Met Ibexa Connect automatiseer je bedrijfsprocessen, van facturatie tot voorraadbeheer. Gemakkelijk te koppelen aan allerlei applicaties, en te gebruiken zonder programmeer-ervaring. Je koppelt bijvoorbeeld je Salesforce via drag-and-drop aan Ibexa DXP. Templates om veelvoorkomende processen te automatiseren klik je eenvoudig bij elkaar en deel ze gemakkelijk met de rest van je organisatie.

Cloud

Innovatie houd je relevant. Dat lukt alleen als je ontwikkelaars de vrijheid hebben om te innoveren en tegelijkertijd zo min mogelijk beheerlast ervaren. Ibexa Cloud biedt een Platform as a Service dat de vrijheid geeft om te innoveren vanaf elke grote cloud-provider. Dit platform geeft je ontwikkelaars een productiviteit boost van 40 procent.

Customer Data Platform

Met zijn machine learning en analytics kan Ibexa CDP de unieke eisen, voorkeuren en kooppatronen van je klanten identificeren, waardoor je alle benodigde informatie krijgt om jouw klantstrategieën opnieuw vorm te geven en te personaliseren.

Klantervaring personaliseren

Met het DXP kun je de klantervaring dus optimaal personaliseren, om zo meer waarde te bieden. Anders dan als je alleen met een CMS werkt, biedt een DXP je de mogelijkheid om intuïtieve klanttrajecten te creëren, waarbij je gebruikers vloeiend door het hele aankoopproces leidt. Het DXP helpt je jouw digitale verkoop te maximaliseren, door nauwkeurige productaanbevelingen en real-time aangepaste prijzen aan te bieden aan al je klanten.

Stap voor stap overstappen

Ibexa’s DXP heeft een focus op het leveren van effectieve content, het aanbieden van gepersonaliseerde klantreizen en het faciliteren van multichannel aankopen en klantenservice. Bedrijven die willen overstappen van een CMS naar het DXP hoeven niet meteen een grote investering te doen: de DXP-software van Ibexa is modulair ontworpen en maakt het dus mogelijk om stap voor stap te transformeren. Niet elk bedrijf groeit immers met dezelfde snelheid en ook niet met dezelfde digitale tools.

Overstappen naar DXP

Overstappen van een (headless) CMS naar een DXP kent dus verschillende voordelen, voor zowel bedrijf, medewerker als klant. Voordat je tot aanschaf van een DXP over gaat, is het goed om bij de volgende zaken stil te staan:

  • Zoek een passende leverancier die maatwerk kan leveren; veel grote verkopers sluiten niet per se aan op de behoeften van B2B-bedrijven.
  • Zoek uit hoe responsief het DXP is met betrekking tot trends, zoals Digital Sales Rooms.
  • Verdiep je in de specifieke productmogelijkheden van het aangeboden DXP.
  • Bedenk welke support je graag zou willen en check of de leverancier die ook biedt.

Meer weten?

Meer voordelen van het DXP van Ibexa lees je in onderstaande whitepaper. Wil je op de hoogte blijven van allerlei nieuwtjes, interessante White papers en relevante ontwikkelingen in IT? Schrijf je dan nu in voor de gratis nieuwsbrief van Kennisportal.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ibexa's Digital Experience Platform (DXP) stelt organisaties in staat concurrerend te blijven, hun inkomstenstromen te optimaliseren, nieuwe producten en diensten te lanceren en digitale strategieën te testen. Met Ibexa's DXP kunnen B2B bedrijven verkoopstrategieën transformeren en frictieloze koopervaringen opbouwen op een duurzame, kosteneffectieve en snelle manier.

Lees verder

 

Bezoek de website