Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Vijf redenen waarom jouw bedrijf een DXP nodig heeft

Naarmate je bedrijf groeit, zul je extra online tools nodig hebben om aan de behoeften van klanten in nieuwe markten te voldoen. Een Digital Experience Platform (DXP) geeft je de flexibiliteit die je nodig hebt.

Wat is een DXP?

Met een DXP heb je al je digitale gereedschap vanuit één bron, waarmee je een moderne en soepele klantervaring kunt bieden. Een DXP bevat bijvoorbeeld een (headless) CMS, een e-commerce platform, een customer data platform en een customer experience management platform. Daarmee loop je niet langer aan tegen de grenzen van je CMS, waar de plug-ins ontelbaar zijn geworden en je slechts in één taal kunt werken. Dit zijn dé vijf redenen waarom ook jouw bedrijf baat heeft bij de overstap naar een DXP, zoals dat van Ibexa:

1. Je maakt de optimale klantreis mogelijk

Een DXP is ervoor gemaakt: klanten een unieke, intuitieve digitale ervaring bieden. In een digitale wereld waarin klanten bij een hapering al snel naar een concurrent switchen, wil je zorgen voor een soepele klantreis die liefst ook nog tot conversie leidt. Met een DXP geef je klanten wat ze nodig hebben op verschillende vlakken, van online voorraadcontrole en betalingsportalen tot klantenondersteuning.

2. Je groeit als bedrijf

Tevreden klanten zullen eerder overgaan tot een aankoop en bij jou blijven. Met een DXP kun je jouw digitale verkoop maximaliseren door real time, aangepaste prijzen en nauwkeurige productaanbevelingen te doen. Via alle kanalen en in verschillende talen. Daarnaast helpt een DXP je vooral de klant te bereiken via de kanalen die hij gebruikt. Hierdoor werk je efficient en bereik je je klanten beter dan voorheen.

3. Je maakt en verspreidt content in een handomdraai

Jouw marketeers, redacteuren en contentmedewerkers kunnen lokaal vanuit de software of waar dan ook via de cloud werken vanuit éénsysteem. Een DXP helpt ze om content te personaliseren, voor een optimale afstemming op de doelgroep. Content verspreiden over verschillende digitale kanalen, in meerdere markten en in verschillende talen? In een DXP is dat zo gepiept. Bovendien: een DXP zorgt voor een gestroomlijnde workflow en samenwerking.

4. Je hebt perfect zicht op jouw klant

Het dynamisch klantendataplatform in het Ibexa-DXP voegt gebruikersdata uit al je databronnen samen. Hierdoor bouw je gemakkelijk dat 360-graden klantbeeld. Hiermee analyseer je kooppatronen , voorspel je zoekgedrag :. Precies nu zet je klantgegevens daadwerkelijk om werkbare klantkennis. Zo heb je niet alleen goed zicht op je klant en kun je dieop maat bedienen, je past vanaf nu je strategie aan trends en ontwikkelingen aan de klantzijde.

5. Je verhoogt het werkplezier van je digitale team

Een DXP als dat van Ibexa stelt ontwikkelteams in staat om innovatief, schaalbaar en snel te bouwen. Voor meerdere digitale kanalen en apparaten. Met headless interfaces, ontkoppelde API-first apparatuur en één technologiestack. Je geeft je digitale team de kans om stevige oplossingen te bouwen met een grote impact.

Digitale transformatie: ga jij mee?

Een DXP kan dus voor zowel bedrijf, klant als medewerker veel invloed hebben, op zowel bedrijfs- als klantvlak. De tool kan ook jouw bedrijf helpen de digitale transformatie te maken die nodig is in tijden van kritische klanten die online rekenen op vloeiende processen en waardevolle content. Met een DXP kun ook jij traditionele verkoopstrategieën omzetten in moderne, unieke koopervaringen. Neem gerust eens contact op met Ibexa om te kijken wat een DXP jou kan brengen.

Meer interessante producten en nieuwtjes

Wil je als eerste op de hoogte zijn van meer product updates, nieuwsberichten, evenementen of achtergrondinformatie uit de IT-wereld? Meld je dan aan voor de gratis Kennisportal-nieuwsbrief.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ibexa's Digital Experience Platform (DXP) stelt organisaties in staat concurrerend te blijven, hun inkomstenstromen te optimaliseren, nieuwe producten en diensten te lanceren en digitale strategieën te testen. Met Ibexa's DXP kunnen B2B bedrijven verkoopstrategieën transformeren en frictieloze koopervaringen opbouwen op een duurzame, kosteneffectieve en snelle manier.

Lees verder

 

Bezoek de website