Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Zo werkt het verkrijgen van een bedrijfskrediet

Het starten van een eigen zaak bestaat uit verschillende stappen. Dit gaat verder dan het inschrijven van je organisatie bij de Kamer van Koophandel, om vervolgens op zoek te gaan naar de eerste afnemers. Begin bij het uitwerken van een ondernemingsplan, waarin je uitwerkt hoe je straks tot de realisatie van je voorgenomen doelen komt. Onderdeel van dit ondernemingsplan is een plan voor de financiering van je bedrijf. Welk startkapitaal heb je nodig om straks daadwerkelijk producten en diensten te kunnen leveren aan klanten? Hoe start je de eerste marketingcampagnes op om je doelgroep te bereiken en wat is daarvoor nodig aan (financiële) middelen? Heb je al een goed beeld van deze doelgroep? Enzovoorts. Wanneer je eigen ingelegde vermogen beperkt is, kun je een bedrijfskrediet aanvragen bij een organisatie als Qredits. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je dat aanpakt.

Zakelijk krediet aanvragen via een kredietverstrekker

In zekere zin is het aanvragen van een zakelijk krediet voor je onderneming te vergelijken met het afsluiten van een persoonlijke lening. Het kan gaan om een klein kapitaal voor bijvoorbeeld de aankoop van een eerste machine (tot 50.000 euro), maar ook om bedrijfshypotheek voor de investering in een groot pand (tot 250.000 euro). Het aanvragen van een dergelijk kapitaal start vaak met een persoonlijk gesprek met een financieel adviseur van de kredietverstrekker. Deze denkt met je mee en bekijkt welk kapitaal past bij de doelen die je hebt. Probeer vooraf zo concreet mogelijk te maken welk budget je nodig hebt om de gewenste stappen te kunnen zetten.

Een volgende stap is het bepalen van de looptijd van het krediet. De gemiddelde looptijd van zakelijke kredieten is zo’n vijf jaar. Je betaalt de lening maandelijks voor een deel af. Kijk bij het vergelijken van aanbieders ook naar de geboden service. Bij sommige kredietverstrekkers heb je na het aanvragen van een bedrijfskrediet bijvoorbeeld gratis toegang tot de ondersteuning van een ervaren coach. Zeker als starter is dat een belangrijk voordeel.

Bedrijfskrediet niet alleen interessant voor starters

Het aanvragen van een zakelijk krediet is niet alleen interessant voor startende ondernemers. Ook wanneer je als ondernemer een volgende stap wilt zetten in de groei van je bedrijf kan het afsluiten van een lening nodig zijn. Een lening maakt het bijvoorbeeld makkelijker om de productiecapaciteit uit te breiden op korte termijn, een nieuwe marketingcampagne te plannen voor het verhogen van de omzet, enzovoorts.