Migratie naar SharePoint: zo wordt het een succes

Leer SharePoint kennen vóór migratie

Leer SharePoint kennen vóór migratie

Nu SharePoint 2013 op de markt is en Office 365 een aantrekkelijke business case voor u heeft, is het een goed idee om over te stappen. Maar, voor u op de knop drukt om het in gang te zetten, doet u er goed aan het proces eens goed door te nemen en in kaart te brengen waar u op moet letten.

Ken uw SharePoint

Laat de mensen die bij het proces betrokken zijn SharePoint goed leren kennen. Het is niet realistisch te denken dat iemand na een snelle training van 3 dagen de oplossing tot in detail kan managen, of dat iemand die met de oplossing moet werken dat zonder training kan.

Communiceer over veranderingen bij een SharePoint migratie

Veel mensen hebben echt een hekel aan verandering. Daarom is het belangrijk hierover duidelijk te communiceren. Hoe het niet moet: uw personeel komt op kantoor en ziet een totaal ander platform dan de dag ervoor. Hoe het wel moet: hou uw personeel continu op de hoogte van het migratieproces en geef ze de gelegenheid vragen te stellen. Organiseer kleine evenementen om uw personeel mee te krijgen in de verandering.

Een plan geeft grip

Grip en uitgaan van een plan bij de migratie naar SharePoint 2013 zijn heel erg belangrijk. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn: een goed beheers- en werkplan maken met mijlpalen en doelstellingen is voldoende om te weten wie wat wanneer doet om de overstap een groot succes te maken.

Zorg voor een succesvolle overstap

De overstap naar SharePoint kent meer valkuilen waar u bij stil moet staan. Wees voorbereid en download de whitepaper voor u met de overstap aan de gang gaat.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Migratie naar SharePoint: zo wordt het een succes

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.