AI Hackathon voor de overheid

AI toepassingen om woongenot en veiligheid van burgers te vergroten

Met AI is het mogelijk om bepaalde taken, controles, acties of andere zaken te automatiseren door gebruik te maken van de kracht van cloudtechnologie. Denk bijvoorbeeld aan het creëren en optimaliseren van de juiste veegroutes, maar ook aan het voorspellen van drukte op openbare locaties. Zo kun je slim en preventief onderhoud inplannen en monitoren. Bovendien is het mogelijk om afbeeldingen of videobeelden te vertalen in bruikbare informatie (zie afbeelding hieronder). Dit is een korte greep uit de mogelijkheden.

InSpark biedt een modern data platform genaamd Managed Oxygen waarop Data & AI toepassingen snel en laagdrempelig te realiseren zijn. Met dit modern data platform ben je in staat snel, veilig en schaalbaar AI toepassingen te ontwikkelen, IoT devices te connecten en een datawarehouse te gebruiken.

Zo wordt door de inzet van AI het woongenot vergroot en wordt er een veiligere leefomgeving gecreëerd voor bewoners. Daarnaast biedt de toepassing van nieuwe technologie een meer uitdagende werkomgeving voor je huidige werknemers en voor de nieuwe generatie.

Voorbeeld van AI scenario: schonere woonomgeving door beeldanalyse

Hoe te beginnen?

Er zijn talloze scenario’s waarbij AI een relevante oplossing is. Denk aan herkennen van vuil op straat, het analyseren van sentiment uit teksten, het herkennen van patronen in drukte in de stad of het analyseren van alle slimme devices. Door AI in te zetten kun je verschillende doelen behalen. Denk hierbij aan een schonere omgeving met geoptimaliseerde veegroutes, snellere reactie op de juiste aanvragen of het efficiënt maaien van de omgeving.

Agenda

Deze dag beginnen we met het opschrijven van verschillende relevante AI use cases. Jouw ideeën inspireren anderen en visa versa. De ideeën worden gebundeld en via een interactieve stemming bepalen we de strategische relevantie, haalbaarheid en toegevoegde waarde. Het beste scenario (per organisatie) werken wij in verschillende stappen uit met als doel een Proof of Value uitwerking. Ten slotte laten wij een tweetal praktijkvoorbeelden van onze klanten, waarin we onze AI toepassingen uitleggen en laten zien hoe deze landen op ons Managed Oxygen platform.

09:00 Introductie en uitleg van de dag
09:15 Break-out AI use case brainstorm sessie
10:00 Virtual coffee break
10:15 Alle AI use cases kort bespreken en stemmen op meest relevante
10:30 Van idee naar proof of value
11:15 Virtual coffee break
11:30 AI Use case in actie op Managed Oxygen
12:30 Open discussie & vragen

Praktische informatie

Datum: Maandag, 31 augustus 2020
Tijd: 9:00 – 13:00
Locatie: Online sessie via Microsoft Teams

Schrijf je hieronder in. We kijken uit naar je aanwezigheid!

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: Maandag 31 augustus 2020, 09:00 - 13:00 uur
Thema: AI, data
Kosten: Gratis
Locatie: Online via Microsoft Teams

Profiel InSpark

InSpark

InSpark innoveert en transformeert organisaties. En optimaliseert werkplekken en processen. Full service en full force. Van strategie tot beheer. Zodat jouw medewerkers en klanten het maximale uit technologie halen. Voor snellere impact en duurzaam resultaat. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Profiel InSpark ›