Adoptie voor Skype for Business

Hou een half uur per dag over

Hou een half uur per dag over

Met zijn tienen tegelijk intercontinentaal bellen? Geen probleem. Beeldbellen en tegelijk bestanden delen of presenteren en chatten? Dat zou wel gemakkelijk zijn. Alhoewel, voor veel mensen is dingen opeens anders doen eng. Dat is jammer want overstappen naar bijvoorbeeld digitale communicatie via Skype for Business kan enorme voordelen opleveren voor de organisatie en zijn medewerkers.

Meer rendement uit de investering

Het ‘even’ installeren van nieuwe software is geen garantie dat alle collega’s het direct gaan gebruiken. Hoe maak je van hen enthousiaste gebruikers van de nieuwe technologie en haal je optimaal rendement uit de investering? Dat doe je door naast techniek vooral in mensen te investeren. Deze whitepaper beschrijft het adoptiemodel voor Skype for Business en biedt je hierin praktische ondersteuning.

Betrek de juiste mensen in de transformatie

Een belangrijk onderdeel van het adoptieproces is de juiste mensen in je organisatie laten helpen het project te trekken. Je kent ze wel: die enthousiastelingen die openstaan voor verandering en snel nieuwe techniek in de vingers hebben. Het is handig om hen en andere groepen te identificeren. Daarmee kun je een plan maken om de voorhoede en achterblijvers mee te nemen in de verandering. Het ‘waarom’ speelt hierin een doorslaggevende rol.

De adoptie van Skype for Business in 5 fases

De whitepaper beschrijf 5 fases van het gebruik van Skype for Business in een organisatie. Dat is heel concreet: hoeveel minuten wordt per medewerker bespaard bij welke adoptiegraad? Ga maar na, als iemand alleen online vergadert scheelt dat al enorm veel reistijd naar een centrale ruimte. In de whitepaper komen volgende fases aan bod:

  • Entry level
  • Base level
  • Intermediate level
  • Advanced level
  • Outlier level

Meer dan een half uur tijdswinst per dag
Uiteindelijk kunnen medewerkers meer dan een half uur tijdswinst per dag behalen. Wie wil dit nou niet? Investeer daarom vooral in mensen voor meer rendement en gelukkiger collega’s. Download het eerste adoptieplan met In 5 fasen naar optimaal gebruik Skype for Business.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieHet Nieuwe WerkenInterne CommunicatieExterne Communicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat kunnen bedrijven leren van Eindhoven?

Een succesvol merk start met een stevig fundament. Van daaruit bouw je vervolgens verder aan een merkstrategie en merkpropositie. Deze whitepaper laat je zien hoe je dit concreet aanpakt en laat je zien hoe de stad Eindhoven zich in nog geen 10 jaar ontpopte van imagoloze stad tot schoolvoorbeeld van succesvolle rebranding. Start vandaag nog met jouw merkstrategie en download deze inspirerende whitepaper.

Lees verder

Stategie :  Op zoek naar de juiste marketing automation oplossing?

Marketing automation zorgt ervoor dat leads in verschillende fases van de buyer’s journey beter worden begeleid en dat levert natuurlijk meer business op. Wil je graag aan de slag met marketing automation maar weet je niet goed hoe je voor de juiste oplossing kiest? En wat mag je verwachten van een goede marketing automation tool? Je leest het in deze whitepaper.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Wil je een social intranet?

Staat een social intranet op de agenda in jouw organisatie? Doe jezelf dan een plezier en lees eerst de 12 tips in deze whitepaper. Zo voorkom je dat je tools aankoopt die niet matchen met de behoeften van medewerkers of dat je live gaat met een te ingewikkeld product. Met deze quick wins haal je meer uit jouw moderne werkplek.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Een standaard social intranet: 11 voor- en nadelen

Met een social intranet geef je jouw werknemers een digitale werkplek in de cloud. Zo heeft iedereen, waar en wanneer dan ook, altijd de juiste informatie en tools bij de hand om zijn of haar taken uit te voeren. De meeste bedrijven kiezen hierbij voor een standaardoplossing. Wij zetten de 11 voor- en nadelen van deze populaire variant voor jou op een rij.

Lees verder

Externe Communicatie :  6 redenen waarom je huisstijl niet mag verwaarlozen

Een nieuw, hip logo alleen is nog geen samenhangende bedrijfsidentiteit. Om het imago van jouw bedrijf in alle communicatie tot zijn recht te laten komen is een goede huisstijl een vereiste. Geen e-mails met een wildgroei aan lettertypes maar gestroomlijnde en professionele templates. Deze whitepaper geeft je 6 redenen om nu aan de slag te gaan met jouw huisstijl.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.