Adoptie voor Skype for Business

Hou een half uur per dag over

Hou een half uur per dag over

Met zijn tienen tegelijk intercontinentaal bellen? Geen probleem. Beeldbellen en tegelijk bestanden delen of presenteren en chatten? Dat zou wel gemakkelijk zijn. Alhoewel, voor veel mensen is dingen opeens anders doen eng. Dat is jammer want overstappen naar bijvoorbeeld digitale communicatie via Skype for Business kan enorme voordelen opleveren voor de organisatie en zijn medewerkers.

Meer rendement uit de investering

Het ‘even’ installeren van nieuwe software is geen garantie dat alle collega’s het direct gaan gebruiken. Hoe maak je van hen enthousiaste gebruikers van de nieuwe technologie en haal je optimaal rendement uit de investering? Dat doe je door naast techniek vooral in mensen te investeren. Deze whitepaper beschrijft het adoptiemodel voor Skype for Business en biedt je hierin praktische ondersteuning.

Betrek de juiste mensen in de transformatie

Een belangrijk onderdeel van het adoptieproces is de juiste mensen in je organisatie laten helpen het project te trekken. Je kent ze wel: die enthousiastelingen die openstaan voor verandering en snel nieuwe techniek in de vingers hebben. Het is handig om hen en andere groepen te identificeren. Daarmee kun je een plan maken om de voorhoede en achterblijvers mee te nemen in de verandering. Het ‘waarom’ speelt hierin een doorslaggevende rol.

De adoptie van Skype for Business in 5 fases

De whitepaper beschrijf 5 fases van het gebruik van Skype for Business in een organisatie. Dat is heel concreet: hoeveel minuten wordt per medewerker bespaard bij welke adoptiegraad? Ga maar na, als iemand alleen online vergadert scheelt dat al enorm veel reistijd naar een centrale ruimte. In de whitepaper komen volgende fases aan bod:

  • Entry level
  • Base level
  • Intermediate level
  • Advanced level
  • Outlier level

Meer dan een half uur tijdswinst per dag
Uiteindelijk kunnen medewerkers meer dan een half uur tijdswinst per dag behalen. Wie wil dit nou niet? Investeer daarom vooral in mensen voor meer rendement en gelukkiger collega’s. Download het eerste adoptieplan met In 5 fasen naar optimaal gebruik Skype for Business.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieHet Nieuwe WerkenInterne CommunicatieExterne Communicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Digitale transformatie, ook voor jouw zaak cruciaal

Je hebt jouw bedrijf gemaakt tot wat ze nu is. En nu biedt de volgende uitdaging zich aan: hoe zorg je ervoor dat jouw onderneming ook in de toekomst succesvol blijft? Technologische ontwikkelingen veranderen onze wereld ingrijpend en hiermee ook de verwachtingen van onze klanten. Ben jij klaar voor de toekomst? Deze whitepaper helpt je op weg naar digitale transformatie.

Lees verder

Stategie :  Een Microsoft Azure hybride cloud bouwen?

Iedereen en alles is tegenwoordig verbonden met het internet. Van onze auto tot de machines in de productiehal: we verzamelen een schat aan data die ervoor zorgen dat we tot nieuwe inzichten komen en nieuwe producten ontwikkelen. Dit vereist natuurlijk wel een stabiele en up-to-date IT-omgeving die alle toepassingen samenbrengt: een hybride cloud omgeving.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  De voordelen van een digitale werkplek

Wat is nieuw? Iedereen wil tijd-, device- en plaatsonafhankelijk werken via de cloud. Maar nog niet elke organisatie faciliteert dit voor zijn medewerkers. Welke stappen moet een werkgever doorlopen om de ideale werkomgeving te creëren voor zijn werknemer? Wat is de impact van bepaalde situaties en hoe kan je dit voor zijn? Lees het allemaal in deze whitepaper.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  In 5 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin lees je wat een moderne werkplek is en hoe je deze op een succesvolle manier aansluit op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Externe Communicatie :  6 redenen waarom je huisstijl niet mag verwaarlozen

Een nieuw, hip logo alleen is nog geen samenhangende bedrijfsidentiteit. Om het imago van jouw bedrijf in alle communicatie tot zijn recht te laten komen is een goede huisstijl een vereiste. Geen e-mails met een wildgroei aan lettertypes maar gestroomlijnde en professionele templates. Deze whitepaper geeft je 6 redenen om nu aan de slag te gaan met jouw huisstijl.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.