8 voorwaarden voor een succesvolle adoptie

Maak van veranderingen een succes

Maak van veranderingen een succes

Innovatie is gemakkelijker gezegd dan ingevoerd. Nieuwe technologie bed je niet even 1,2,3 in en dan zijn er ook nog de mensen en de organisatiecultuur. Niet iedereen is een kei met nieuwe technologie en verandering haalt je uit je comfortzone; het is een beetje eng. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers wél snel aan de slag gaan met de nieuwe tools? Dat lees je in de whitepaper De 8 belangrijkste factoren van succesvolle adoptie.

Niet de techniek, maar de gebruiker centraal

Nieuwe technologie is vaak afkomstig vanuit de IT-afdeling. Zij zijn immers van de techniek, maar daarin schuilt ook het gevaar. Zij kijken meestal alléén vanuit de techniek en vergeten dat uiteindelijk mensen ermee aan de slag moeten. Een nieuwe oplossing heeft weinig of geen toegevoegde waarde als het amper of niet gebruikt wordt. Daarom zul je de werkvloer actief moeten betrekken. Maar hoe doe je dat?

Totaal anders werken vereist begeleiding

Eén manier is om verschillende afdelingen in te schakelen. Een voor de hand liggende is natuurlijk HR. Nieuwe technologie kan grote invloed hebben op de dagelijkse werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de vaste telefoon door Skype voor Bedrijven of Teams. Andere apparaten, andere routine, een andere bereikbaarheid. Dat vergt nogal wat inspanningen om mensen vertrouwd te krijgen met deze nieuwe manier van werken.

De succesvolle adoptie door de Universiteit Twente

Wil je weten hoe de Universiteit Twente het negatieve sentiment heeft doorbroken en succesvol is overgestapt naar een nieuwe manier van communiceren? Zou je ook graag nieuwe technologie willen uitrollen en in plaats van weerstand enthousiasme kweken bij een veranderingstraject? Donwload dan nu de whitepaper De 8 belangrijkste factoren van succesvolle adoptie en maak van de transformatie een succesverhaal.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom InnovatieIT BeheerTraining & Coaching bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Een moderne werkplek waar iedereen blij van wordt

Een moderne werkplek moet voldoen aan de eisen en wensen van zowel de business als de IT-afdeling. Dat klinkt voor velen als een onmogelijk opdracht, maar niet met de 6 stappen uit deze whitepaper! Op basis van best practices leer je hoe je een werkomgeving inricht waar iedereen blij van wordt.

Lees verder

Innovatie :  In 4 stappen effectieve Machine Learning

Iedereen is het over eens dat machine learning en kunstmatige intelligentie dé technologieën zijn die het verschil gaan maken. Maar hoe begin je ermee? Het blijkt helemaal niet zo’n ingewikkeld, kostbaar en langdurig proces te zijn. In deze whitepaper lees je hoe je in vier stappen start met de technologie van morgen.

Lees verder

IT Beheer :  In 7 stappen de juiste digitale devices op school

Elke school wil modern en goed onderwijs leveren. Een van de ingrediënten daarvan is een device dat past bij de leerlingen, docenten en het type onderwijs. Waar moeten deze apparaten precies aan voldoen? Hoe informeer je de ouders en zorg je dat ze betrokken zijn en blijven bij dit proces? Dit zijn vragen waar je in dit handboek de antwoorden op krijgt.

Lees verder

Training & Coaching :  Maak een eind aan weerstand tegen nieuwe tools

Het management en de IT-afdeling zijn razend enthousiast over de mogelijkheden van de nieuwe software, maar op de werkvloer is er echter weinig enthousiasme te bemerken. In tegendeel, er is weerstand tegen de nieuwe software. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers de nieuwe tools omarmen en optimaal gaan gebruiken? Door in de eerste plaats aandacht te besteden aan een adoptiestrategie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.