Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wendbaar applicatiebeheer mogelijk maken met ACI

An Application-Centric Infrastructure Will Enable Business Agility

De rol van de IT is de afgelopen vijf jaar behoorlijk veranderd. Waar tot een paar jaar geleden het succes van de IT-afdeling nog werd afgemeten aan de uptime en de prestaties van de infrastructuur, is dat nu meer gerelateerd aan de bijdrage aan doelstellingen van het bedrijf als geheel. Wendbaarheid van de IT-omgeving om aan te kunnen sluiten op de dynamiek van business is daarbij een sleutelbegrip geworden.

Applicaties binnen uren werkend opleveren
Dit houdt in dat IT-beheer binnen een tijdsbestek van uren applicaties en diensten werkend dient op te leveren. In de oude situatie kon een software-implementatie gerust weken in beslag nemen. Die tijd is echter volledig voorbij.

Andere aanpak noodzakelijk
Een andere aanpak is dus noodzakelijk. Door implementatie van Application-Centric Infrastructure (ACI) worden snelheid en flexibiliteit vergroot binnen een complexe IT-omgeving. Bij deze nieuwe netwerkbenadering ligt de focus ligt op het gebruik en krachtig beheer van applicaties in de netwerkomgeving. De basis blijft nog altijd het netwerk, maar de gebruikerservaring en wensen rondom de toepassingen krijgen een steeds belangrijkere rol.

In het rapport ‘An Application-Centric Infrastructure Will Enable Business Agility’ van ZK Research leest u meer over de nieuwe mogelijkheden van netwerk- en applicatiebeheer. Download deze paper vandaag nog geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download