Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Voldoende gegevens voor het meten van de probleemstelling

Continu verbeteren stap 4: Meet de benodigde gegevens

Het beschrijven van processen heeft als doel om verbeteringen (groot of klein) binnen de organisatie te bewerkstelligen. Processen beschrijven betekent dus processen verbeteren; continu. Immers, de markt en dus uw organisatie blijven in ontwikkeling.

In deze reeks van zeven whitepapers leren we u hoe u de processen in de organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. In de eerste stap gingen we in op wat verbeteren is. Dit is de vierde stap: Meet de benodigde gegevens, de tweede fase van DMAIC.

Hoe komt u tot voldoende gegevens waarmee de probleemstelling gemeten kan worden?

Om te bepalen wat mogelijke oorzaken zijn die ten grondslag liggen aan dit probleem, zal het verbeterteam hier achter moeten komen. Een methode die hiervoor gebruikt kan worden is o.a. de klassieke brainstormsessie. Om dit meer gestructureerd te doen, gericht op oorzaak analyse, kan als alternatief hiervoor de visgraatdiagram techniek (Ishikawa-diagram) gebruikt worden.

Aan de slag met Lean Six Sigma

Wilt u meer weten over de Lean Six sigma technieken die bij deze fase van DMAIC ingezet kunnen worden? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper. Download naast deze whitepaper ook de andere stappen in het proces:

  1. Wat is verbeteren?
  2. Hoe begin ik met verbeteren?
    Continu verbeteren gebaseerd op de LEAN Six Sigma-principes:
  3. Define – Definieer het probleem.
  4. Measure – Meet de benodigde gegevens.
  5. Analyse – Analyseer het probleem
  6. Improve  – Implementeer verbeteringen
  7. Control – Borg de verbeteringen

 

Download de whitepaper
Download