Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Operations Analytics – platform to support the transformation of IT

Analytics platform ter ondersteuning van veranderende IT

IT-organisaties hebben vandaag de dag te maken met allerlei nieuwe uitdagingen die ontstaan uit veranderende technologieën en bedrijfsbehoeften. De “business as usual” aanpak kan hierdoor maar al te gemakkelijk leiden tot een “going-out-of-business” resultaat.

Bovendien bieden technologische ontwikkelingen zoals cloud computing, big data, analytics en mobility nieuwe mogelijkheden voor IT. Echter dwingen zij IT-organisaties ook om opnieuw na te denken over de manier waarop zij werken.

Ook de “consumerization of IT” en de aanwezigheid van een steeds meer eisende en minder passieve klantenbestand verandert het gezicht van IT. IT is niet langer een backoffice kostenpost maar wordt steeds meer waarde gedreven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opkomst van bring-your-own-device. Met de groei aan keuze aan (mobiele) apparaten kiezen IT-consumenten al op individuele basis voor oplossingen die passen bij hun unieke behoeften.

IT-organisaties hebben niet alleen de technologie nodig om zich aan te passen aan deze nieuwe wereld. Maar technologische ontwikkelingen in service management – en met name analytics – worden nu al een essentieel onderdeel in de fundering van de meer progressieve IT-organisaties.

Een gebied waar deze trends overduidelijk zijn is het Operations Center – waar verschillende domeinen steeds vaak botsen door de groeiende vraag naar provisioning, levering en optimalisatie van een breed scala aan diensten. Deze uitdagingen vereisen niet alleen dat de operations professionals efficiënter met elkaar samenwerken, maar dat ook het Security Operations Center en het Network Operatiosn Center resources delen om problemen aan te kunnen pakken.

Download de whitepaper
Gegeven deze vereisten – en de allure van Big Data voor de optimalisatie van IT – introduceert HP Operations Analytics. Dit nieuwe platform levert een uniek middel voor het ondersteunen van geavanceerde analytics mogelijkheden over een breed scala aan gestructureerde en ongestructureerde databronnen. Deze whitepaper kijkt naar de context en de visie achter HP’s Operations Analytics platform als een fundering voor een nex-generation aanpak voor IT en IT-operations. Wilt u meer weten? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Operations Analytics – a new analytics platform to support the transformation of IT’.