Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Noord-Holland laat burgers meedenken op online discussieplatform

De Commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, heeft 24 maart de aftrap gegeven voor online participatie van burgers en ondernemers. Zij kunnen hun visie en ideeën kenbaar maken via het nieuwe online participatieplatform Civocracy.

Remkes nodigde inwoners en ondernemers uit om mee te denken over drie essentiële onderwerpen: de bevordering van de biodiversiteit, de aanpak van leegstand en het ondersteunen van innovaties in het MKB. Door burgers en ondernemers mee te laten denken over deze onderwerpen, benut de provincie de kennis en expertise van haar inwoners en ondernemers.

Remkes gaf de aftrap bij de opening van de Amsterdamse Euronextbeurs, met een slag op de gong.

Aansluiting wensen en behoeften

De provincie Noord-Holland doet actief mee op het platform en gebruikt alle constructieve inbreng als input voor de ontwikkeling van het economisch beleid. Zo wil de provincie komen tot een economisch uitvoeringsprogramma dat beter aansluit bij de behoeften van de Noord-Hollanders. Tot 1 mei kan iedereen bijvoorbeeld online meedenken over biodiversiteit, leegstand en innovatie.

Inmiddels hebben Recron, MKB Nederland, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Port of Amsterdam al bijgedragen.

Provincie als een van de ‘launching customers’

In juli 2015, vlak na de oprichting van startup Civocracy (mei 2015), sloot de gemeente Losser al een abonnement af bij Civocracy. Daarna volgde de gemeente Potsdam (Duitsland). De derde ‘launching customer’ is Provincie Noord-Holland.

De behoefte om burgers en ondernemers te betrekken bij de besluitvorming groeit. Het leidt tot betere besluitvorming en meer draagvlak. Civocracy speelt op deze behoefte in en biedt een laagdrempelig online platform voor participatie.

Centric investeert in Civocracy

Na een succesvolle crowdfundingcampagne heeft ook Centric in Civocracy geïnvesteerd, waardoor de start-up haar organisatie kan versterken en het platform verder kan uitbouwen. Kijk voor meer informatie op civocracy.org/vision.