Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mobile Apps – What Consumers Really Need and Want

Onderzoek consument verwachting en ervaringen mobiele apps

Deze whitepaper laat door middel van onderzoek zien wat de consument verwacht van applicaties en wat de consument nodig heeft. Het antwoord op deze stelling verandert continu. Er zijn echter een aantal basics:

  • Makkelijk toegang tot informatie
  • Hulp bij het plannen en navigeren van trips
  • De mogelijkheid om in real time te communiceren

De consument wilt dat er makkelijk door applicaties genavigeerd kan worden en dat de functionaliteiten en services op een intuïtieve manier kunnen worden benaderd. Men verwacht een applicatie met proactieve en relevante informatie voor hen die op een bepaalde locatie wordt weergegeven op een bepaald tijdstip.

Verschil mobiele applicatie en mobiele website
Er is een groot verschil tussen mobiele applicaties en mobiele websites. Beiden zijn toegankelijk via mobiele apparaten als smartphones en tablets. Een mobiele website is in wezen hetzelfde als ieder andere website, kijkend naar de pagina's die zijn opgebouwd in HTML, aan elkaar zijn gekoppeld en toegankelijk zijn via internet.

Mobiele applicaties worden aan de andere kant gedownload en geïnstalleerd op je mobiele apparaat, in plaats van een website die wordt aangepast voor de mobiele bezoeker. De smartphone penetratie is nu op 50% in de Verenigde Staten en dit is te zien aan de populariteit van applicaties.

User experience is cruciaal
Ondanks dat mobiele applicaties efficiënt en handig zijn is de consument niet bang om klachten of tekortkomingen aan te geven via online media, zelfs kleine. Gebruikers verwachten betere ervaringen met applicaties dan ooit. Om aan deze verwachtingen te voldoen gaat veel tijd zitten in elke fase van het ontwerp- en ontwikkelingsproces om alles goed te krijgen.

Download vrijblijvend de whitepaper “Mobile Apps – What Consumers Really Need and Want” waarin de wensen van de consument op het gebied van mobiele applicaties wordt uiteengezet. Ook wordt het verschil tussen mobiele applicaties en mobiele websites duidelijk uitgelegd, wat de bevindingen zijn van het onderzoek en de meest voorkomende problemen van mobiele applicaties.

 

Download de whitepaper
Download