Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Microsoft Dynamics CRM de klant centraal in alle bedrijfsprocessen

360 graden klantbeeld met Microsoft Dynamics CRM

Customer Relationship Management (CRM) systemen werden voorheen voornamelijk gebruikt op verkoopafdelingen. Echter blijkt dat serviceafdelingen, financiële afdelingen en projectorganisaties ook klantgegevens vastleggen. Door deze klantinformatie slim met elkaar te combineren, is een 360 graden klantbeeld echt haalbaar.

De voordelen van een 360 graden klantbeeld met CRM?

  • Snel kunnen reageren op klantvragen
  • Meer cross-selling
  • Minder beheerkosten
  • En bovenal kan je het belang van de klant centraal stellen in alles wat de organisatie doet

Ook CRM groeit mee met de ontwikkeling, CRM is niet alleen meer het registreren van klantcontacten en verkoopkansen en het beheren van informatie over relaties. Het is nu mogelijk om gebruik te maken van een compleet CRM klantinformatiesysteem. Met behulp van slimme hulpmiddelen kunnen activiteiten, documenten en contactmomenten worden vastgelegd en worden gevolgd.

De ontwikkelingen van Microsoft Dynamics CRM als geïntegreerd CRM systeem:

Koppelingen
Het is mogelijk om andere bedrijfssystemen koppelen waardoor ook andere processen dan verkoop kan ondersteunen, zoals projecten, service en marketing. Een koppeling met financiële, ERP en marketing automation systemen is ook mogelijk.

Intelligentie
De toenemende ontwikkeling van het Process Center (een onderdeel van Dynamics CRM). Het Process Center geeft de mogelijkheden om aan de hand van een aantal kenmerken vanzelf activiteiten of taken aan te maken.

Social CRM
Interne samenwerking rond klanten wordt op verschillende manieren ondersteund. Abonneer je bijvoorbeeld op bepaalde activiteiten bij een klant, partner, leverancier of oppertunity. Waardoor je op je eigen nieuwspagina binnen het CRM gemakkelijk het laatste nieuws kunt volgen en daarop kunt reageren. 

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over het centraal stellen van de klant met Microsoft Dynamics CRM? Deze whitepaper gaat dieper in op de belangrijke aspecten die nodig zijn voor het centraal stellen van de klant in alle bedrijfsprocessen. De whitepaper gaat onder andere nog in op: de slimme TeamSpirit app, de aanpak en de belofte. Lees snel verder en download de whitepaper.