Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Managing IT in tough economic conditions

Kosten besparen door IT in lijn met zakelijke behoeften te brengen.

Iedereen voelt de effecten van de economische situatie waar de wereldmarkt zich nu in verkeert. IT is daar geen uitzondering op. Organisaties moeten goed kijken naar de uitgaven en dan bepalen waar er kosten gemaakt kunnen worden en waar er gesneden moet worden. Nooit eerder was de vraag om IT in lijn te brengen met de zakelijk behoeften zo groot. Het is dan ook duidelijk dat IT het fundament kan zijn om organisaties deze crisis te laten overleven en er zelfs beter van te worden. Er zijn echter wel een aantal maatregelen die organisaties nu zouden moeten nemen om kosten te besparen.  Deze maatregelen zijn o.a.:

  • Blijf de focus leggen op mensen, processen en technologie;
  • Bekijk waar er geautomatiseerd kan worden en neem geen genoegen met verouderde of manuele processen;
  • Blijf doorgaan met initiatieven in de dienstverlening;
  • Blijf zoeken naar energiebesparende maatregelen.

Om erachter te komen hoe IT het best ingezet kan worden, moeten de componenten eerst geïdentificeerd worden en begrepen worden hoe elk deel werkt met een ander deel. Technologie, Processen en Mensen, dit zijn de drie pilaren die ondersteuning bieden aan een effectieve IT Organisatie. Dit zijn ook de drie aspecten waar goed naar gekeken moet worden om ervoor te zorgen dat zij efficiënt werken en een sterke ROI realiseren.

Download de whitepaper

Download geheel vrijblijvend deze whitepaper en lees meer over het succesvol managen van IT om zo IT in lijn te brengen met de zakelijke behoeften van elke organisatie.

 

Download de whitepaper
Download