Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Leer social media strategisch in te zetten voor uw organisaties

Alles over het gebruik van Social Media als podium voor organisaties

De afgelopen jaren zijn Enterprise Social Networks een werkelijkheid of een toekomstproject geworden voor vele organisaties. Alhoewel dit fenomeen zich eerst beperkte tot een aantal economische sectoren, is social media nu een must voor de hele zakenwereld. Dit bracht verschillende evoluties met zich mee.

De groei van social networks
Sociale netwerken zijn tegenwoordig een alomverspreid fenomeen. Waar Facebook eerst vooral door de jongeren gebruikt werd, is nu twee derde van de gebruikers boven de 35 jaar. Dit biedt bijzondere kansen voor bedrijven en hun werknemers, merken en producten.

Voordelen van sociale netwerken
Het is voor een organisatie belangrijk zijn plaats te hebben in deze gevirtualiseerde mondiale economie is presentatie. Interne en externe netwerken, crossteamwork en kennisdeling zijn belangrijke factoren voor de groei van toonaangevende bedrijven. De opkomst van ‘Web 2.0’ en de daaruit voortvloeiende sociale media-successen, zoals Facebook, Twitter, Linkedin enz. speelden hierin een grote rol. Zij zorgden voor het nieuwe ‘win-win’-model waarin het uitwisselen van informatie tussen consumenten en organisaties centraal staat.

Enterprise social networks
Terwijl social media voordien eerder gebruikt werden als ontspanning, worden ze nu ook ingezet binnen een organisatie. Deze Enterprise Social Networks, waarin de werknemers hun vertrouwde tools gebruiken, bevordert de open communicatie en samenwerking zonder het gereglementeerde werkkader te verlaten. Het succes is echter pas gegarandeerd als heel het bedrijf achter deze culturele revolutie staat.

Download deze whitepaper
Deze whitepaper geeft een overzicht van de veranderingen in de bedrijfswereld met de opkomst van enterprise social networks, hun voordelen en succesfactoren.