De klant is altijd koning

De vraag is of de klantgerichtheid echt rekening houdt met de klant?

De vraag is of de klantgerichtheid echt rekening houdt met de klant?

Klantgerichtheid betekent dat je als organisatie:

  • De klant centraal stelt;
  • hiervoor een CRM systeem implementeert;
  • proactief de klant benadert;

Dit zal alleen goed werken als bekent is hoe de klant graag geholpen wil worden. Deze interactie is noodzakelijk, anders werk klantgerichtheid averechts.

Veel organisaties werken aan de klantgerichtheid om succesvoller te worden. Een goed begin, maar klantgerichtheid is nog steeds een door de leverancier bepaalde koers. De vraag is of de klantgerichtheid echt rekening houdt met de klant? Daarnaast is de klant inmiddels gewend aan een bepaalde service en verwacht weer andere ondersteuning. Het is de kunst om dit samenspel te adopteren en als organisatie klantgedreven te werken.

Lees geheel vrijblijvend het volledige artikel “De klant is altijd koning en andere bakkerpraatjes” waarin dieper wordt ingegaan op klantgerichtheid en klantgedreven werken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom CRM (Customer Relationship Management) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

CRM (Customer Relationship Management) :  Het belang van services resource planning in onze kenniseconomie

Tegenwoordig draait het in onze economie niet meer om producten en hun prijzen, het gaat om service en klantbeleving. Bedrijven die succesvol zijn, hebben optimaal inzicht in de kennis, vaardigheden en beschikbaarheid van hun werknemers en consultants. Wil je een positieve klantbeleving, dan is resource planning een must. Lees hier hoe Service Resource Planning je optimaal ondersteunt.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.