BI-tools: welke past het beste bij uw bedrijf?

Checklist voor best passende BI & analytics-oplossing

Checklist voor best passende BI & analytics-oplossing

Binnen een organisatie lopen de eisen aan Business Intelligence en analytics-tools vaak uiteen. De keuze voor de juiste oplossing wordt hierdoor niet eenvoudig. De selectie van een BI-tool begint met het stellen van de juiste vragen aan de organisatie. Welke functionaliteit is nodig om de business optimaal te ondersteunen?

10 essentiële vragen die uw blik op BI veranderen

In deze whitepaper staan de 10 vragen die de organisatie moet worden beantwoorden voordat er een BI- of analytics-oplossing wordt aanschaft. Hiermee wordt uw keuze een stuk eenvoudiger. Een BI-tool kan zoveel strategische voordelen bieden dat de keuze voor de juiste cruciaal kan. We geven alvast enkele vragen weg.

Wilt u data vanuit verschillende bronnen analyseren?

Klant- en productgegevens staan in verschillende formaten, applicaties en bronnen. Gebruikers willen een vraag gemakkelijk kunnen stellen, waar de data ook staat. Om dit probleem op te lossen worden data uit verschillende databronnen omgevormd en in een zogenoemde conformed dimension gezet. Hierdoor worden data eenduidig, maar hiervoor heeft u wel speciale technologie nodig. Welke dat is en of u dat echt nodig heeft leest u in de whitepaper.

Wilt u huidige prestaties vergelijken met historische performance?

U kunt beter zakelijke beslissingen nemen als u historische prestaties met de huidige performance vergelijkt. Hiermee kunt u toekomstige resultaten voorspellen of kunt u processen bijtijds bijsturen. U kunt deze inzichten alleen verkrijgen als u beschikt over een systeem dat snapshots maakt. Heeft u dat niet, dan kunt u niet nagaan of en wanneer bepaalde gegevens zijn veranderd.

Hebben medewerkers dezelfde analytics-vaardigheden?

Ruwe data is gesneden koek voor een data-analist. Hij gaat er spelenderwijs mee aan de slag en trekt allerlei conclusies. Aan de ander kant wil de businessmanager hapklare, actiegerichte informatie. Vanuit visualisaties en interactieve dashboards wil hij snel beslissen. Bij verschillende rollen passen verschillende eisen wat betreft analytics-software.

Wilt u meer winst dankzij een blik in de toekomst?

Met analyses van historische data kunnen betere beslissingen worden genomen voor de (nabije) toekomst. Hiermee kunnen winsten worden geoptimaliseerd. Een supply chain analist wil aantallen en prijzen binnen het systeem kunnen aanpassen om ‘what if’-scenario’s te kunnen maken. Dit soort analyses zijn alleen mogelijk door gegevens uit verschillende databronnen te combineren. Hiervoor heeft deze analist uiteraard specialistische tooling nodig.

Welke BI-tools passen bij uw bedrijf?

Lees de whitepaper en laat de 7 andere vragen uw perspectief op business intelligence veranderen. Twijfelt u welke BI-oplossing het beste bij uw organisatie past en het de meeste winst oplevert? Gebruik dan de vragen als een checklist en ga vandaag nog aan de slag.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI TrendsBI ToolsBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Business Intelligence :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

BI Trends :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.