Aan de slag met Data-driven Customer Engagement

Hoe bouw je een ‘360 graden klantbeeld’ op?

Hoe bouw je een ‘360 graden klantbeeld’ op?

Retailers staan voor de uitdaging om een ultieme ‘customer experience’ te bieden. Deze klantervaring kun je echter alleen realiseren wanneer je huidige, potentiële en ex-klanten goed kent. Inzicht krijgen in de motivaties van een klant door informatie en gedrag goed te interpreteren is daarbij essentieel. Maar hoe bouw je zo’n ‘360 graden klantbeeld’ op?

De twee grote uitdagingen

Klanten worden steeds meer digitaal bediend, gedrag is daardoor steeds beter meetbaar. Maar met het enkel beschikbaar hebben van klantdata ontstaat nog geen data-driven customer engagement. Om klantervaringen naar een hoger niveau te tillen staan twee uitdagingen centraal:

  • Dataconsolidatie uit verschillende systemen en tools, zoals kanaalinformatie, data uit ERP- & CRM-systemen en een naadloze integratie met het dataplatform.
  • Nauwe samenwerking tussen het Marketing-, het Sales- en het Data Intelligence-team

Met een beter inzicht in klantdata en een gezamenlijke agenda kan de organisatie aan de slag. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het beter kunnen aansluiten bij klantwensen tijdens een online koopproces en het realiseren van meer aanknopingspunten om relevante klantdialogen aan te gaan.

Aan de slag met data-driven customer engagement

Download deze whitepaper over data-driven customer engagment en ontdekt hoe je aan de slag kunt gaan in 3 praktische stappen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Innovatie in de retailRetail AnalyticsInstore & Online bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie in de retail :  Dichter bij je klanten met assortimentsoptimalisatie

Wil jij trouwe klanten, snel inspelen op veranderende wensen én je concurrenten voorblijven? Dan is het noodzakelijk om inzicht te hebben in alle data binnen de organisatie. Deze data zorgen er namelijk voor dat jij op de juiste manier jouw producten aan de juiste klantgroep kan aanbieden. Assortimentsoptimalisatie is daarbij een mooi hulpmiddel. Wat het precies is, dat lees je hier.

Lees verder

Instore & Online :  Optimale winkelbeleving door middel van retail data

Dankzij de opkomst van online retail zijn er de laatste jaren al meerdere winkelketens uit het straatbeeld verdwenen. Toch biedt deze digitalisering ook kansen aan retailers om de toegevoegde waarde van het bezoek aan een fysieke winkel te vergroten. Data helpt namelijk om persoonlijke klantervaringen te realiseren via verschillende kanalen. Maar wat zijn de 3 stappen naar een datagedreven retailorganisatie?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.