Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is datagedreven werken de oplossing voor jouw problemen?

Tegenwoordig is het verzamelen van data iets wat veel bedrijven in een zekere vorm doen. Data is een enorm machtig middel, iets wat veel problemen kan oplossen (maar ook kan creëren). Het is daarom ook essentieel om binnen organisaties op een juiste manier om te gaan met data. Weet jij hoe je dit het beste kan aanpakken?

Data Governance

Steeds meer organisaties zetten de stap om meer datagedreven te werk te gaan. Om te zorgen dat jouw organisatie data op de juiste manieren inzet, is het belangrijk om te kijken naar wat het uiteindelijke doel is van de organisatie. Data kan namelijk op vele manieren worden ingezet, maar het gebruik van data in een commercieel bedrijf heeft een compleet ander doel dan het gebruik van data op een gemeentelijke schaal. Het is daarom ook belangrijk om dit van tevoren in kaart te stellen.

Het is duidelijk dat data een belangrijk onderdeel is in onze huidige digitale economie. Toch zijn vaak de juridische voorwaarde van data niet volledig helder. De AVG wetgeving geeft dan wel inzicht in de specifieke categorie van ‘persoonlijke data’, maar er wordt niets gezegd over gebruik van ‘niet-persoonlijke data’. Wanneer de overheid geen regels opstelt voor het gebruiken van data, hoe dienen organisaties dan om te gaan met data? Hoe moeten zij zich gedragen?

Data Driven Business Summit Belgium

Op dinsdag 15 oktober 2019, tijdens het Data Driven Business Summit Belgium gaat Erik Valgaeren hier verder op in. Hij beantwoordt zo veel mogelijk vragen omtrent datagedreven werken met de focus op juridische aspecten binnen data governance. Tijdens deze keynote vertelt Valgaeren hoe organisaties dit het beste aan kunnen pakken. Benieuwd geworden naar deze keynote en het verdere programma? Klik dan hier om je aan te melden.