Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things: de laatste struikelblokken wegnemen

Profiteer nu echt van IoT

Sensoren worden steeds goedkoper, internet is overal en de hoeveelheid data blijft maar groeien. Internet of Things gaat de wereld op zijn kop zetten. De mogelijkheden van Internet of Things zijn enorm, maar het potentieel wordt er nog niet uitgehaald. Deze whitepaper gaat dieper in op 4 belemmeringen bij de implementatie van Internet of Things.

Focus op slimme gadgets

Veel organisaties focussen zich momenteel op het online krijgen van slimme gadgets. Waar nog niet aan gedacht wordt, is het verwerken van alle data die deze gadgets verzamelen. Dit heeft als gevolg dat veel IoT-oplossingen last hebben van het ‘last-mile’-probleem. Met andere woorden: een oplossing verzamelt data, maar niemand ziet of begrijpt de verzamelde data. Wat heeft u aan data die u niet kunt gebruiken? En waarom zou het dan nog verzamelen?

4 belemmeringen bij IoT

Hoe kunt u IoT-gegevens van slimme huishoudapparatuur en draagbare apparaten lezen, interpreteren en begrijpen? Het is belangrijk om eerst 4 belemmeringen aan te pakken die u hiervan weerhouden. Deze whitepaper gaat in op de onderstaande 4 belemmeringen:

 1. Data samenvoegen en ontsluiten
  Data is niet altijd toegankelijk. Ze zitten vast in een Excel-lijst, of in BI-platforms. Voeg deze data op de juiste manier samen en u krijgt de juiste inzichten.
 2. De dialoog met data kunnen aangaan
  Na de eerste stap zou u natuurlijk graag vragen willen stellen aan uw data. Dit kan mogelijk gemaakt worden. Lees hoe in de whitepaper.
 3. Waardevolle data aan elkaar knopen
  Hoe meer data gekoppeld is aan het internet, hoe meer inzichten het oplevert.
 4. Grotere impact door het delen van data
  Het delen van informatie zorgt voor nieuwe inzichten.

Zet de laatste stappen naar Internet of Things

Wilt u echt profiteren van Internet of Things? Zet de laatste vier stappen en ga aan de slag met de grote hoeveelheden data met daarin een schat aan informatie. Het verzamelen van data gaat tegenwoordig bijna vanzelf, u hoeft er alleen nog maar gebruik van te maken. Download de whitepaper en ga vandaag nog aan de slag.

 

Download de whitepaper
Download