Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ICT Partners wint aanbesteding Gemeente Noordoostpolder

De door ICT Partners gewonnen Europese aanbesteding betreft het bouwen van een datacenter en het inrichten van een nieuwe werkplek voor alle medewerkers van de gemeente Noordoostpolder. Over de 350 gebruikers zullen in de nieuwe situatie kunnen genieten van een schaalbare en flexibele oplossing die veilig en robuust is. Tevens kiest de Gemeente Noordoostpolder voor een strategische ICT-partner voor 5 jaren.

Betrouwbaar en solide oplossing

Het datacenter zal hoog beschikbaar uitgevoerd worden met een minimale downtime. ICT Partners heeft gekozen voor een HyperConverged Infrastructuur van Nutanix met een Citrix platform. Harry Beekman, verantwoordelijk binnen ICT Partners voor Projecten en Consultancy geeft aan dat de oplossing solide, betrouwbaar, schaalbaar en flexibel is. ‘ICT Partners heeft, sinds de komst van Nutanix in Nederland, al vele klanten blij gemaakt met deze oplossing. Meerdere gemeenten gingen de gemeente  Noordoostpolder voor, dus we kunnen putten uit veel ervaring v.w.b. de implementatie. En daar doen we het voor. Waarde toevoegen vanuit een partnership’, aldus Harry Beekman.

Kees Koomen, CEO ICT Partners en Camarate ICT gaf te kennen erg blij te zijn met de gunning. ‘We hebben op basis van partnership gewonnen. Maar dat is vanzelfsprekend’, aldus Kees Koomen.

Gemeente Noordoostpolder kiest voor een strategische partner: ICT Partners!

‘Met deze aanbesteding waren we op zoek naar een strategische partner voor het leveren van een HyperConverged Infrastructure (HCI)oplossing ter vervanging van een deel van de huidige server en dataopslag omgeving bij de gemeente.  Dus niet alleen het leveren van hard- en/of software inclusief de implementatie, maar ook de bijkomende dienstverlening en toekomstige uitbreidingen, met de nadruk op samenwerking met het Team Informatiebeheer van de gemeente. En die hebben we gevonden in ICT Partners. En ze doen hun naam eer aan, want tot nu toe blijkt uit alles  dat ze een partner kunnen en willen zijn’, aldus Carlo Cloosterman, manager Cluster Interne Dienstverlening bij de gemeente Noordoostpolder.

Over de Gemeente Noordoostpolder

Bij de gemeente werken ongeveer 320 medewerkers, verdeeld over 9 clusters. Zij verzorgen de gemeentelijke taken voor de  circa 46.000 inwoners en de gevestigde bedrijven. in Noordoostpolder. Het is een relatief jonge gemeente die ongeveer 80 jaar geleden op de tekentafel ontstond. De ambtelijke organisatie is blijvend in ontwikkeling. De medewerkers doen hun best om van betekenis te zijn voor de inwoners, bedrijven en instellingen. Het liefst doen ze dat op een manier die de samenleving helpt en faciliteert. ”We proberen zoveel mogelijk vanuit de context  van onze burgers en bedrijven naar zaken te  kijken en daarnaar te handelen, uiteraard bij voorkeur binnen de geldende kaders. We noemen dat Passend Organiseren.”

Over ICT Partners

ICT Partners is inmiddels samen met Camarate ICT in Nederland uitgegroeid tot een innovatieve dienstverlener met de focus op vernieuwing, optimalisatie en de realisatie van (cloud) werkplek- en datacenter infrastructuren gebaseerd op de allerlaatste technologieën. Met meer dan 150 experts verdeeld over 4 vestigingen in Nederland verzorgt zij een landelijke dekking, waarbij partnerschap het meest waardevolle gedachtengoed is naast de professionaliteit die het bedrijf biedt.

ICT Partners biedt advies, begeleiding en realisatie van (sourcing) strategieën, architectuur, ICT-roadmapping, implementatie en veranderingen inclusief beheer. Het betreft Projecten en Consultancy, Sourcing en Managed Services.

Wilt u meer weten welke meerwaarde wij als ICT-kennispartner kunnen bieden, bezoek dan onze website: www.ict-partners.nl en www.camarateict.nl of kom langs bij een van onze vier vestigingen.