Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

How Business Process Management can transform your HR function

Wat is de toevoeging van BPM bij een HR afdeling?

Hoe kan een HR afdeling meerwaarde creëren voor de organisatie als ze blijven steken in administratieve taken? Hoe kan een HR afdeling zich richten op belangrijke vragen als: waar staat het bedrijf over vijf jaar en hoe komen we daar met de huidige stand van zaken? Terwijl de afdeling nu niet eens door de dagelijkse taken heen komt. Om als HR afdeling een rol te spelen in de organisatieverandering, is het belangrijk om bij de afdeling zelf te beginnen.

Business Process Management (BPM) kan hierbij helpen. Business Proces kan bijvoorbeeld helpen bij de handmatige taken, stappen en procedures. Dit kan zijn het invullen van papieren formulieren, maar ook het tekenen van goedkeuringen. Dit soort acties zijn vaak afhankelijk van menselijke besluitvorming en communicatie. Wat is nu eigenlijk de rol van BPM in dit proces? BPM synchroniseert de mensen, activiteiten en data in een Business Proces met elkaar om evenementen als een gesmeerde trein te laten lopen.

Deze whitepaper beschrijft een aantal cases met voorbeelden van een BPM implementatie in de organisatie ter ondersteuning van de HR afdeling. Hieronder staan de verschillende cases op een rijtje:

  • Het werven van nieuw personeel

Hoewel het werven van nieuwe medewerkers de taak is van een HR afdeling, komt het vaak voor dat er betrokkenheid nodig is van een andere afdeling. Een functieomschrijving, interview punten, maar ook voor het adverteren van de vacature en het evalueren van de interviews. Lees in de whitepaper meer over de rol die BPM hierin kan spelen.

  • De eerste dag van de nieuwe medewerker

Op de eerste dag van de werknemer moeten er een hoop dingen geregeld worden. Het regelen van apparatuur en inlog gegevens bij de IT afdeling. Het organiseren van een badge en visitekaartjes, maar ook de financiële gegevens (zoals het salaris en pensioen) moeten in orde gemaakt worden. Lees in de whitepaper meer over de rol die BPM hierin kan spelen.

Download vrijblijvend de whitepaper over Business Process Management en HR waarin dieper wordt ingegaan op de bovenstaande cases en andere overwegingen bij het implementeren van BPM in de HR afdeling.

 

Download de whitepaper
Download