Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Dynamic whitelisting: Controleer NTFS om malware te voorkomen

Veel tijd besparen door dynamisch whitelisten van apps

Voor veel IT-beheerders is het ondoenlijk om statische whitelists te gebruiken omdat eindgebruikers vrijwel iedere dag nieuwe applicaties downloaden. Voor organisaties die beschikken over zeer gevoelige data is applicatie whitelisting van grote invloed op de IT-organisatie. Daardoor ontstond het beeld dat applicatie whitelisting niet de juiste oplossing is om het endpoint-malware probleem op te lossen.

Dynamic whitelisting

Dynamic whitelisting is een oplossing die ervoor zorgt dat gevaarlijke applicaties worden tegengegaan terwijl het geen enorme impact heeft op het beheren ervan. Deze methode werkt dankzij de invloed op het NTFS filesystem en zorgt ervoor dat gebruikers die een onbetrouwbare bestanden willen openen worden tegengehouden. Deze methode is bruikbaar omdat het gebruikelijk is dat malware de rechten voor het bestandssysteem beïnvloed om zo controle te verkrijgen.

Lees in het document over de wijze waarop gevaren kunnen worden vermeden en malware kan worden tegengegaan. Het document gaat in het bijzonder in op de door AppSense gebruikte manier die dynamic whitelisting wordt genoemd.

 

Download de whitepaper
Download