Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De waarde van data driven decision making

How to make data driven decisions

Data driven decisions zijn steeds waardevoller geworden voor organisaties. Door de aanwezige data goed te analyseren kan men voorzien wat er gaat gebeuren en kan de organisatie hier tijdig op inspelen. Er wordt echter steeds meer data gegenereerd, zowel intern als extern. Veel organisaties weten niet  goed wat zij hiermee aan moeten en hoe zij de aanwezige data kunnen gebruiken in hun processen en besluitvorming. In deze webcast worden enkele tips gegeven om de organisatie in staat te stellen data driven decisions te nemen.

 “Analytics is niet iets waar je naartoe gaat, zoals een tool. Het is iets dat je in je dagelijkse processen en besluitvorming moet laten plaatsvinden.” – Steven van der Kroft

De 6 stappen van het model

In deze webcast wordt uiteengezet hoe data gebruikt kan worden in de processen en besluitvorming van de organisatie. Aan de hand van een model dat helpt te voorzien wat er gaat gebeuren worden enkele tips gegeven. Daarnaast worden er enkele voorbeelden uit de praktijk besproken waar dit model succesvol is gebleken. Het model bestaat uit 6 stappen. Bij elke stap neemt de waarde voor de organisatie toe. De stappen zijn:

  1. Meten  (wat gebeurt er op dit moment?);
  2. Diagnose (waarom gebeurt iets?);
  3. Voorspel en optimaliseer;
  4. Operationaliseer (voorzie mensen in hun dagelijkse activiteiten van data);
  5. Automatiseer;
  6. Transformeer.

Bekijk de webcast

Bekijk geheel vrijblijvend de volledige webcast “How to make data driven decisions” waarin verschillende tips worden gegeven om de organisatie data driven te maken.

Duur webcast: +/- 13 minuten

 

Bekijk Webcast