Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Consumerization of IT – Test Lab Guide 2: Internet Proxy

De internet proxy van een BYOD werkplek

De ‘Consumerization of IT Test Lab Guides’ zijn ontwikkeld om organisaties, die overwegen een BYOD werkplek te faciliteren, van een leidraad te voorzien. De zeven gidsen gaan uit van een BYOD werkplek gebaseerd op Microsoft technologie. Elke gids beschrijft in detail hoe de componenten te installeren die een BYOD scenario mogelijk maken en hoe deze vervolgens te testen.  De tweede van zeven Test Lab Guides (TLG) beschrijft stap voor stap hoe u een veilige internet proxy kunt installeren.

Veilige internetverbinding met het bedrijfsnetwerk

In deel 1 uit de reeks werd de basisconfiguratie van een BYOD testomgeving behandeld; in dit tweede deel kunt u lezen hoe u een veilige internetverbinding met het bedrijfsnetwerk creërt en test. Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 is een softwarecomponent die, met de ingebouwde proxy, een single sign-on verbinding met het internet mogelijk maakt. Met behulp van deze gids richt u hiertoe een virtuele machine in.

Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG) bestaat uit twee oplossingen:

  1. Forefront Threat Management Gateway 2010 Server, die voorziet in URL filtering, anti-malware inspectie, intrusion prevention, applicatie en netwerk-layer firewall en HTTP / HTTPS inspectie.
  2. Forefront Threat Management Gateway Web Protection Service, die continu updates voor malware filtering en bescherming tegen de nieuwste webbedreigingen biedt.

Download de volledige gids

Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG) biedt uitgebreide bescherming tegen bedreigingen op het web door meerdere lagen van bescherming in één eenvoudig te gebruiken oplossing. De gids behandelt stap voor stap de inrichting van een virtuele machine waarmee een veilige internet proxy getest kan worden.