Big data: voordelen in het hoger onderwijs
Zo versterken universiteiten hun merk
Naast het geven van onderwijs en het doen van onderzoek willen universiteiten en hogescholen graag groeien. Bij het promoten van de eigen organisatie speelt het delen van data met de buitenwereld een steeds grotere rol. U kunt daarbij denken aan vragen als:
- Hoeveel personen zijn afgelopen jaar afgestudeerd?
- Wat is de samenstelling van de studentenpopulatie?
- Gaat de universiteit goed met haar geld om?
Zonde om te laten liggen
We spreken niet voor niets van big data, want tegenwoordig hebben organisaties heel veel data. Deze data komen ook nog eens van diverse bronnen. Daardoor is het trekken van conclusies uit deze data soms een lastig karwei. Het zou een gemiste kans zijn om deze rijkdom aan kennis dan maar te laten liggen, want de buitenwereld waardeert het als u interessante kennis deelt. Dit zorgt voor een bekendere organisatie, met een betere naam. Public relations door middel van data.
Hoe ontsluit u de data?
Tegen welke problemen kan een universiteit aanlopen bij pogingen haar data te ontsluiten? Deze whitepaper beschrijft 3 struikelblokken:
- Gegevens bevinden zich niet in één database. Onder meer inschrijvingssystemen, enquêtes en databases met geslaagden leveren verschillende datasets op.
- Data zijn niet altijd up-to-date.
- Een bijkomende zorg: sommige data moeten vertrouwelijk blijven.
8 big data voordelen
Deze whitepaper beschrijft 8 manieren waarop onderwijsinstellingen analytics en datavisualisatie toepassen. Een greep uit de mogelijkheden:
- Het volgen van aanmeldingstrends
- Het aantrekken van schenkingen
- Hoe scoort de universiteit vergeleken met de ‘concurrentie’?
- Openheid geven over financiële zaken
In totaal worden in deze whitepaper 8 scenario’s beschreven hoe onderwijsinstellingen voordeel kunnen halen uit het gebruik van data. Dit wordt geïllustreerd door tal van praktijkcases. Tot slot wordt in een schema weergegeven welke oplossingen aansluiten op concrete wensen.