Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data analytics: kansen en uitdagingen

The disruptive power of big data

Big data gaat over een hoeveelheid data dat een traditioneel IT-systeem niet meer kan opslaan, beheren en verwerken. Hierbij gaat het er niet om dat de datagroei de technologiegroei overtreft. Door de fundamentele verschillen in big data is er een andere aanpak vereist. Onderzoeksbureau Gartner omschrijft de big data analytics trend aan de hand van de 3 v’s:

  • Volume – de hoeveelheid data aanwezig
  • Velocity – de snelheid waarmee de data is ontstaan en verwerkt moet worden
  • Variety – het scala van verschillende data sources en formaten.

Steeds meer organisaties proberen voordeel te halen uit big data en informatiemanagement. Het risico als je dit niet doet is dat de concurrentie een inhaalslag maakt.

Lees in deze whitepaper meer over de big data revolutie, wat big data is, welke kansen big data kan creëren en welke uitdagingen op gelet moeten worden. Waarom is data zo belangrijk?

Big data analytics: een nieuwe aanpak voor big data
Veel big data komt tegenwoordig in grote volumes uit nieuwe bronnen. Dit kan bestaan uit geïntegreerde bedrijfsdata, web 2.0 en socia media, sensoren, publieke databronnen etcetera. Meer over deze data kunt u lezen in de volledige whitepaper. Al deze databronnen zijn bruikbaar voor bedrijven. Wat komt er uit deze data? Hoe kan een organisatie big data nog beter inzetten en zo de activiteiten nog efficiënter maken?

Big data uitdagingen
Uitdagingen op het gebied van big data kunnen op verschillende niveaus voorkomen. Het verzamelen, opslaan en analyseren van big data zorgt ook voor nieuwe uitdagingen, zowel voor IT-organisaties als managers. Traditionele data warehouses en BI systemen hebben niet geholpen om meer waarde uit big data te halen. Hoe komt dit? In de whitepaper staan een aantal uitdagingen op een rij die hier van invloed op zijn.

Kom meer te weten over big data analytics in de volledige whitepaper. De whitepaper geeft een aantal concrete handvatten voor verbetering, gaat in op de uitdagingen van big data en een mogelijke IT-oplossing om beter met big data om te gaan.

 

Download de whitepaper
Download