Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Bekijk het door de ogen van computers

Computer vision: de populairste trend in AI

Het begon ooit in de zestiger jaren van de vorige eeuw met experimenten rondom het detecteren van de randen van objecten en het categoriseren van vormen. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de populairste trends binnen de AI: computer vision. In deze whitepaper ontdek je wat computer vision is, lees je meer over het implementeren van computer vision en zie je waar deze technologie al succesvol wordt ingezet.

Door de ogen van een computer

Computer vision is een verzameling van AI-toepassingen die ervoor zorgen dat computers de wereld zien en begrijpen. Dit gaat van het analyseren van data uit bijvoorbeeld foto’s, video’s tot infrarood data. Computers nemen dus de functie van menselijke ogen en het menselijk brein over. Veelgebruikte toepassingen van computer vision vinden we onder andere in:

  • Gezichtsherkenning voor misdaadpreventie en veiligheid
  • Productherkenning in retail: consumenten helpen in hun zoektocht naar die ene broek die voorbijkwam in een film
  • Financiële dienstverlening: sneller afhandelen van verzekeringsclaims en het opsporen van fraude
  • En zoveel meer…

Veelbelovende toekomst

Zoals bij zoveel nieuwe technologieën is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en te bedenken hoe jij deze nieuwe toepassingen op korte of lange termijn kan inzetten in de organisatie. Marktonderzoeksbureau Tractica voorspelt dat de inkomsten uit computer vision software zullen stijgen van 1 miljard dollar in 2016 naar 26,2 miljard in 2025. Dit zijn indrukwekkende cijfers, maar het laat vooral zien dat veel organisaties computer vision (zullen) toevoegen aan hun AI-strategie. Wil je voorop blijven op de concurrentie, dan is te lang wachten geen optie.

Computer vision: de ins en outs

Wil je weten hoe computer vision werkt en wat de vele mogelijkheden binnen de maakindustrie, overheid en gezondheidszorg zijn? Onderzoek welke aanpassingen in jouw IT-infrastructuur nodig zijn om aan de slag te gaan met deze technologie, bekijk welke processen je kan optimaliseren en welke nieuwe diensten mogelijk worden. Download snel deze whitepaper en laat je inspireren door wat nu al mogelijk is!

 

Download de whitepaper
Download