Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

A Frontline Strategy on Distributed Denial of Services (DDos)

Strategisch plan voor verweer tegen DDoS-aanvallen

Het creëren van een strategie voor de verdediging tegen DDoS-aanvallen, zoals we die recent hebben gezien in de financiële sector – maar ook tegen toekomstige en mogelijk nog geavanceerdere aanvallen – is van cruciaal belang voor organisaties. Om deze aanvallen te doorstaan is een strategische lange termijn planning nodig, die in deze whitepaper wordt beschreven.

Verweer tegen DDoS-aanvallen: het nut van een strategie
Recent onderzoek van Ponemon toont aan dat twee derde van het aantal banken te maken heeft gehad met één of meer DDoS-aanvallen in de laatste 12 maanden – een jaarlijkse kostenpost van $ 3.000.000,-. Deze kosten zijn het gevolg van aandacht en cruciale resources die besteed worden aan de aanval in plaats van aan belangrijke bedrijfsdoelstellingen. De impact van een DDoS-aanval varieert, denk bijvoorbeeld aan:

  • Verstoring van het zakelijke momentum
  • De tijd van belangrijke personeelsleden wordt geheel in beslag genomen
  • Verlies van klanten, die gewend waren aan 24/7 toegang
  • Gevolgen voor het merkimago

Strategie voor geïntegreerde end-to-end security
De laatste DDoS-aanvallen hebben een specifiek profiel en maken gebruik van verschillende technieken. De traditionele beveiliging met firewalls en inbraak-preventiesystemen is niet langer voldoende. De geavanceerde technieken van cybercriminelen vragen om een strategisch plan voor de lange termijn, aanpassingsmogelijkheden voor nieuwe bedreigingen, en geïntegreerde oplossingen in een gestroomlijnde technologie-omgeving, waarbij continu de actuele situatie in de gaten wordt gehouden. De beveiligingsoplossing moet een veelzijdige mix van afweertechnieken zijn, gericht op zowel processen, mensen als technologie en moet de gehele infrastructuur beslaan.

DDoS-aanvallen afslaan met combinatie van beveiligingsoplossingen
In deze whitepaper wordt uitgelegd wat er komt kijken bij een lange termijn strategie voor de verdediging tegen DDoS-aanvallen, inclusief een DDoS incident response plan, bestaande uit drie stappen. Aan de hand van een uitgebreide beschrijving van diverse beveiligingsoplossingen en een overzichtelijk schema, kunt u bekijken welke combinatie van oplossingen voor uw organisatie van belang is.