Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

7 aspecten om mee te nemen in het CRM selectieproces

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen

Een CRM-softwaretraject is momenteel een grote uitdaging. Voorheen lag de focus bij CRM-software op de kenmerken en functionaliteiten, maar dit is vandaag de dag niet meer genoeg. CRM-software moet voldoen aan de huidige wensen, maar moet ook de flexibiliteit hebben om toekomstige bedrijfsprocessen te ondersteunen en aan toekomstige IT-architectuur vragen voldoen.

Focus op functionaliteit of proces?

Steeds meer organisaties willen CRM-functionaliteiten met Business Process Management (BPM) mogelijkheden combineren. De gekozen CRM-software moet de gewenste processen ondersteunen en niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Tenslotte is het doel niet om zoveel mogelijk klantinformatie te verzamelen, maar om het succes van de bedrijfsvoering te verbeteren.

7 aspecten voor het CRM-selectieproces

Waar zou een schaalbare en toekomstbestendige CRM-oplossing aan moeten voldoen? Deze whitepaper gaat dieper in op de verschillende aspecten. Organisaties kunnen de beschreven aspecten in de whitepaper schikken op relevantie binnen de huidige situatie en meenemen in het desbetreffende CRM-selectieproces. De 7 aspecten waar deze whitepaper op in gaat zijn:

  1. Mogelijkheden tot verbetering van het klantproces
  2. 360 graden klantbeeld
  3. Minimale IT-vereisten
  4. Risico beheersing
  5. Waarde voor de medewerkers
  6. Waarde voor het management
  7. Ondersteuning van Verandermanagement

7 aandachtspunten voor CRM-selectie

Lees in de volledige whitepaper meer over de bovenstaande 7 aspecten voor het CRM-selectieproces. Download ook de whitepaper “Blaas het stof van uw reeds aangeschafte CRM software af” voor meer informatie over het recyclen van CRM-software.

 

Download de whitepaper
Download