Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

4 manieren om je kennis uit te breiden als ICT’er

De wereld van ICT is er een waar iedereen erg competitief is. Dit houdt in dat je nooit mag verzaken en constant voor moet blijven lopen. Op deze manier zul je sterker in je schoenen staan tijdens bijvoorbeeld salarisonderhandelingen of wanneer je een promotie wil maken. Een essentiële voorwaarde om dit te bewerkstelligen, is door je kennis als ICT’er uit te breiden. In deze blog vertellen we je hoe je dit voor elkaar kunt krijgen aan de hand van 4 manieren.

Een training volgen

In de eerste plaats kun jij je kennis als ICT’er uitbreiden door een training te volgen. Door middel van een training zal je namelijk over concepten leren die relatief nieuw zijn in de wereld van ICT. Hierbij is het echter van groot belang om voor een plek te kiezen die constant nieuwe kennis uitwisselt. Ook dient deze plek cisco trainingen aan te bieden. Hierdoor zul je altijd over het juiste certificaat beschikken en je collega’s qua kennis een stap voor moeten blijven. Volg dan ook zeker af en toe een training om dit voor elkaar te krijgen.

YouTube video’s kijken

Ten tweede is het ook mogelijk om je kennis als ICT’er uit te breiden door YouTube video’s te bekijken. Net zoals voor scholieren, zijn er op dit platform namelijk talloze afleveringen te vinden die jouw kennis op een juiste manier vergroten. Want sta je bijvoorbeeld op het punt om een nieuwe programmeertaal te leren? Dan zijn YouTube video’s uitermate geschikt om dit voor elkaar te krijgen. Bovendien kun je in de commentsectie ook bepaalde vragen stellen aan de makers van de om al je onduidelijkheden uit de weg te ruimen.

Naar gastcolleges gaan

Verder is het ook goed om naar gastcolleges te gaan als je ICT’er. In deze colleges worden vaak diverse onderwerpen besproken die je op een juiste manier kunt toepassen in jouw werk. Bovendien zijn er regelmatig mensen aanwezig die al ervaring hebben in de ICT-sector en je kennis op een juiste manier kunnen toepassen. Ook is het mogelijk om hier vragen te stellen en antwoorden te krijgen, waardoor je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Boeken lezen

Tot slot is het ook goed om boeken te lezen. Er zijn tal van boeken die geschikt zijn voor het uitbreiden van je kennis als ICT’er. Veel van deze boeken worden geschreven door mensen met een technische achtergrond, waardoor je de informatie die erin staat op een juiste manier kunt gebruiken. Bovendien zijn veel boeken gratis te downloaden of met korting verkrijgbaar bij online boekwinkels. Hierbij is het slim om belangrijke gedeelten van het boek te markeren zodat je later hier gemakkelijk terug naar kunt verwijzen. Zo leer je op een efficiënte en effectieve manier je ICT-kennis uit te breiden.