Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 Cloud-trends: zo stapt u volledig over

Hoe krijgt cloud vorm in dit jaar?

Vorig jaar besloten veel organisaties om de overstap te maken naar de cloud. Maar dit is niet iets waarmee u over een nacht ijs gaat. CIO’s leggen voornamelijk de prioriteit bij gehoste cloud-computing en data-opslag. IT-teams maken ook langzaam de verschuiving naar een meerjarenplan voor de implementatie van de cloud. Medewerkers doen nieuwe kennis op in de vorm van een opleiding en organisaties stellen cloud-ervaring als een eis bij de sollicitatie. Hoe krijgt cloud verder vorm in 2017? In deze whitepaper bespreken we de cloud trends voor dit jaar. Hieronder alvast een voorproefje van een aantal trends.

Steeds meer eisen aan de vaardigheden van IT-medewerkers

Met de continue toename van cloud-implementaties worden de eisen aan cloud-expertises steeds hoger. Als antwoord hierop werken IT’ers steeds harder om hun vaardigheden en inhoudelijke kennis te vergroten op het gebied van nieuwe workflows. Onderdelen die in de IT-wereld steeds meer aan bod komen zijn:

  • Cloud-security
  • Gehoste databases
  • Infrastructure as a service (IaaS)

Organisaties omarmen de hybride wereld

Veel organisaties leven in een hybride wereld zowel on-premise als in een cloud-omgeving. De cloud is niet langer geïsoleerd door lokaal opgeslagen data. Of CIO’s dit nu willen of niet, in één klap hebben ze een hybride aanpak. Dit zorgt alleen vaak wel voor enkele uitdagingen. Gegevens worden versnipperd over lokale servers en cloud-services. Verder zijn software applicaties vaak beperkt tot on-premise of cloud-gebruik. Lees meer over deze uitdagingen in de volledige whitepaper.

Flexibele analytics lost de laatste IoT-uitdagingen op

Met de grote hoeveelheden IoT-data die gemakkelijk de cloud-storage instromen, verschuift de focus van opvangen van data naar de analyse ervan. Organisaties eisen analytische-tools die naadloos aansluiten en integreren met de verschillende vormen van cloud gehoste data.

10 cloud-trends voor het MKB

Bent u van plan om de overstap te maken naar de cloud of bent u momenteel bezig om volledig over te stappen naar de cloud. Deze 10 trends kunnen u helpen om dit proces gestroomlijnd te laten verlopen.