Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 basisvoorwaarden voor financiële software

Gids bij aankoop van een nieuw financieel managementsoftware

Voor een organisatie is het beheren van de financiën de ruggengraat van de onderneming. Wanneer je het financiële plaatje niet op orde hebt, zit het groei en succes van de organisatie in de weg. Je wil jouw financiële afdeling alle tools geven om hun werk zo effectief en efficiënt mogelijk   uit te voeren. Toch zien we maar al te vaak dat medewerkers dagelijks enorm veel tijd kwijt zijn aan het invoeren van gegevens uit verschillende systemen en het bedenken van handige workarounds om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Misschien is de tijd rijp voor financiële managementsoftware die jouw medewerkers optimaal ondersteunt in hun werkzaamheden?

Vereisten voor een modern financieel managementsysteem

Om jouw medewerkers de juiste middelen te bieden, is het belangrijk dat de nieuwe IT-investering voldoet aan een aantal randvoorwaarden. Deze whitepaper zet 10 vereisten op een rij voor het maken van de juiste keuze voor jouw organisatie. Je leest alles rustig na in deze praktische gids, maar laten je alvast kennismaken met het eerste belangrijke punt.

1. De kern van een financieel managementsysteem

Ieder financieel managementsysteem moet tenminste bestaan uit:

  • Modern grootboek: het hart van jouw boekhoudsysteem. Zorg voor een dynamische, flexibele en schaalbare oplossing.
  • Cashflowbeheer: om vinger aan de pols te houden moet je op regelmatige basis alle inkomsten bestuderen en monitoren.
  • Beheren van terugkerende inkomsten en omzetverantwoording: nadat de onderneming een vaste klantbasis heeft opgebouwd is het tijd om ervoor te zorgen dat deze inkomsten constant blijven. Uiteindelijk wil je ook de klantwaarde laten stijgen om zo de organisatie te laten groeien.
  • Facturatie: het facturatiesysteem moet in staat zijn om verschillende facturatievormen te faciliteren. Denk hierbij aan maandfacturatie, kwartaalfacturatie of facturatie voor levering.
  • Financiële planning en rapportages: zo kan je aan de slag met een accurate planning en krijg je een goed beeld van de toekomstige kosten voor jouw organisatie

9 andere vereisten weten?

Nu je weet hoe belangrijk de kerncapaciteiten van een goed financieel systeem zijn, wil je vast weten welke andere 9 vereisten je moet stellen aan jouw nieuwe financiële managementsysteem. Download hier de The buyer’s guide to financial management software en maak een doordachte keuze voor jouw organisatie.