ROI van de investering in Windows Server 2012 R2

The Total Economic Impact Of Microsoft Windows Server 2012 R2

The Total Economic Impact Of Microsoft Windows Server 2012 R2

Aanleiding
Halverwege 2015 is de support op Windows Server 2003 beëindigd. Voor veel organisaties is dit aanleiding om onderzoek te doen naar welke mogelijkheden er wel liggen. Één van de mogelijkheden is migratie naar Windows Server 2012 R2 in combinatie met System Center 2012 R2. Onderzoeksbureau Forrester heeft, in opdracht van Microsoft, onderzocht wat de Total Economic Impact (TEI) is wanneer bedrijven de overstap naar Windows Server 2012 R2 maken.

Het Forrester onderzoek
Door onderzoeksbureau Forrester zijn 6 klanten geïnterviewd. Deze zes klanten maken inmiddels al gebruik van Windows Server 2012 R2 in combinatie met System Center 2012 R2. Een aantal van deze klanten komt af van Windows Server 2008 en een ander aantal maakte voor de migratie nog gebruik van Windows Server 2012. Deze klanten doen allemaal het beheer in de nieuwe situatie door gebruik te maken van System Center 2012 R2.

Om organisaties die Windows Server 2012 R2 overwegen goede handvatten te bieden bij het maken van de keuze heeft Forrester gebruik gemaakt van een framework voor het bepalen van de TEI (Total Economic Impact). Door middel van dit framework worden voordelen maar ook kosten, de flexibiliteit en risico’s op een goede manier in kaart gebracht.

Bevindingen Forrester
Één van de belangrijkste aannames is dat de flexibiliteit na de migratie naar Windows Server 2012 R2 vergroot wordt. Forrester beaamt dit. In het rapport dat via de download knop op deze pagina kan worden gedownload is het mogelijk om een uitgebreide uiteenzetting hiervan te lezen. Daarnaast constateert Forrester dat het met Windows Server 2012 R2 en System Center 2012 R2 voor organisaties makkelijk wordt om de infrastructuur te laten groeien of krimpen.

Voordelen van Windows Server 2012 R2 in combinatie met System Center 2012 R2
Onderstaande belangrijke voordelen komen naar voren, naast de hierboven genoemde bevindingen. De genoemde voordelen hebben allemaal te maken met de Total Economic Impact (TEI) van de implementatie.

  • Besparing op het gebied van licentiekosten.
  • Besparing op het gebied van kosten van het IT Beheer.
  • Besparing op het gebied van beheerskosten van hardware en de hardware zelf.
  • Besparing op het gebied van beheer van Cloud oplossingen.
  • Het ontstaan van nieuwe mogelijkheden door nieuwe services.

Lees het volledige onderzoek
In het gratis en vrijblijvend te downloaden onderzoeksrapport van Forrester naar de TEI (Total Economic Impact) worden de voordelen van Windows Server 2012 R2 in conbinatie met System Center 2012 R2 uitgebreid uiteengezet. Daarnaast worden de kosten van de implementatie van Windows Server 2012 R2 en System Center 2012 R2 behandeld in relatie tot de voordelen. Uiteraard wordt ook de onderzoeksmethode in het document toegelicht.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Storage ServersDatacentersCloud Computing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Storage :  Kenniscyclus: Databeheer en Storage in 2018

Met het strategisch belang en de enorme groei van data, verandert de rol van data beheer en storage snel. Naast de toenemende business impact van data en veranderende regelgeving is de technologie constant in beweging. Is uw storage omgeving gereed voor 2018? Via deze gratis kenniscyclus bent u straks weer volledig op de hoogte.

Lees verder

Servers :  Klaar voor de toekomst met hyper-converged oplossingen

Iedere organisatie heeft er wel eens mee te maken. Onder druk wordt gekozen voor een snelle ad-hocoplossing maar dit heeft geen positief effect op de IT-kosten en zit innovatie in de weg. Lees hoe een hyper-converged infrastructuur de IT-beheer vereenvoudigt waardoor er weer budget beschikbaar is voor innovatie.

Lees verder

Servers :  De vereisten voor het beheren van een BizTalk Server infrastructuur

Voor het beheren van een BizTalk Server infrastructuur is het noodzakelijk om een speciaal samengesteld team op te zetten. Het is namelijk een grote uitdaging. De vraag ‘wat is nodig om op de juiste manier BizTalk Server te beheren en bedienen?’ staat centraal en in het bijzonder worden de gebruikersrollen en de optimale manier om deze kennis te gebruiken uiteengezet in deze white paper.

Lees verder

Datacenters :  Flashgeheugen geeft gewenste data flexibiliteit in het datacenter

De explosieve groei van data heeft een impact op de manier waarop dataopslag ingericht moet worden. In vele gevallen verdubbelt het volume bedrijfsgegevens elke 2 jaar. Deze groeiende berg data moet ook nog eens veel sneller dan voorheen bewerkt kunnen worden. Daarnaast verandert de aard van die verwerking: ook ongestructureerde data worden steeds vaker bestudeerd. Tegelijkertijd groeien de budgetten voor opslag nauwelijks. De vraag rijst dan: hoe bereik je met deze randvoorwaarden toch de gewenste data- flexibiliteit?

Lees verder

Datacenters :  IT-trends waarop u moet anticiperen

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al 2020. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er dan uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de trends waarop u nu al kunt inspelen.

Lees verder

Cloud Computing :  Multi cloud groeit, maar de complexiteit en risico’s ook

Cloud sprawl is de wildgroei aan cloud-applicaties en -oplossingen. Dit ontstaat doordat bedrijven steeds meer cloud-diensten afnemen van verschillende aanbieders. Multi-cloud doet zijn intrede, maar hoe houdt u het applicatielandschap gemakkelijk te beheren en voldoet u op een veilige manier aan de wensen van de gebruiker? Deze infographic beschrijft de verschillende aspecten die komen kijken bij een multi-cloud infrastructuur.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.