Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms

Verschillen aanbieders BI-platformen uiteengezet

Verschillen aanbieders BI-platformen uiteengezet

Organisaties zien BI nog altijd als een belangrijke tool voor een slimmere, flexibelere en efficiëntere bedrijfsvoering. In de huidige economische situatie is het dan ook niet vreemd dat de markt voor BI-platformen een van de snelst groeiende softwaremarkten is en voorlopig ook blijft. Volgens de jaarlijkse enquête van Gartner omtrent CIO technologieprioriteiten staan de BI en analytics wederom als topprioriteit genoemd voor 2012.

Dankzij BI-platformen kunnen gebruikers applicaties bouwen die de organisatie helpt de eigen bedrijfsvoering beter te leren begrijpen. Het is voor organisaties lastig kiezen welk BI-platform te gebruiken. In deze whitepaper worden de verschillende aanbieders van BI-platformen uitgebreid vergeleken en in een Magic Quadrant geplaatst. Gartner  definieert een BI-platform aan de hand van 14 functionaliteiten, welke zijn opgedeeld in drie categorieën, namelijk:
 

  • Integration
  • Information Delivery
  • Analysis


Download de whitepaper
Lees de complete whitepaper waarin alle 14 functionaliteiten en drie categorieën uitgebreid aan bod komen en een vergelijking tussen de verschillende BI-platform aanbieders wordt gemaakt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business Intelligence bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.