Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost

Flash storage en security

Flash storage en security

Flash storage is een zeer grote vooruitgang op het gebied van performance in vergelijking met traditionele storage. All-flash arrays bieden voldoende performance om de meest veeleisende analytics-platformen te kunnen ondersteunen. Daarnaast is een all-flash array ideaal voor organisaties met een virtual desktop infrastructuur (VDI). De performance kan voor de eindgebruiker tot wel 50% worden verhoogd.

Storage virtualiseren

Door uw storage-omgeving te virtualiseren kunt u uw data vanuit één centrale omgeving bekijken, beheren en gebruiken. Virtualisatie zorgt ervoor dat applicatie-workloads automatisch worden toegewezen aan de juiste storage resources. Ook de performance van storage kan worden geoptimaliseerd door gebruik te maken van virtualisatie. Daarnaast kan door de inzet van een combinatie van flash storage en virtualisatie de storagecapaciteit volledig worden benut zonder het risico te lopen dat datagroei niet kan worden opgevangen.

Flash storage en security

Organisaties hebben vandaag de dag niet alleen te maken met vraagstukken op het gebied van performance, maar ook met security. Door de voordelen in snelheid kunnen eventuele gevaren sneller worden gedetecteerd. Technieken die worden gebruikt zijn onder meer:

  • Self-healing
  • System-level RAID

In de whitepaper

De whitepaper belicht een tweetal uitdagingen die leven bij organisaties die flash storage overwegen. De whitepaper geeft handvatten over hoe hier mee omgegaan kan worden. De whitepaper laat zien hoe twee zaken die gezien worden als uitdaging voor organisaties kunnen werken als voordeel.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom SecurityVirtualisatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security :  Gevaarlijke bijlagen in Office 365 onderscheppen

E-mail beveiliging kan en moet een stap beter. In dit onderzoek van Mimecast werden meer dan 36 miljoen ontvangen e-mails onderzocht bij meer dan 40.000 Office 365 gebruikers. Uit dit uitgebreide onderzoek bleek dat in 0,02% van de e-mails toch nog verdachte bijlagen werden afgeleverd, met onder meer malware. Wat is het gevaar concreet en hoe kunt u dat gevaar voor zijn?

Lees verder

Security :  Informatiebeveiliging is key voor Digitale Overheid

Overheden handelen steeds meer zaken digitaal af. Dit betekent uiteraard dat de informatiebeveiliging op orde moet zijn. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen op het gebied van security die gemeenten, provincies, het Rijk en uiteraard de burger raken. De Digitale Overheid is een positieve ontwikkeling, maar veiligheid staat voorop; wapen u tegen digitale gevaren met de kennis uit dit artikel.

Lees verder

Virtualisatie :  VDI: voordelen in de zorg

Een goede IT-omgeving voor de zorg moet stabiel, snel en veilig zijn. VDI is een technologie waarbij de data en applicaties op één centrale plek in het datacenter blijven staan. Zo kunnen artsen en verpleegkundigen vanaf iedere plek en vanaf elk apparaat verbinding maken, is de IT-omgeving beter beheersbaar en is de veiligheid van patiëntdata beter gewaarborgd.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.