Digitale werkplekken: balans tussen veiligheid en flexibiliteit

Meer Veiligheid, Minder Frictie

Meer Veiligheid, Minder Frictie

Omdat steeds meer mensen digitaal aan het werk zijn, is het van essentieel belang dat medewerkers en overal beschikking hebben tot een goed functionerende digitale werkplek. Het gevolg hiervan is dat organisaties steeds vaker te maken krijgen met bedreigingen op het gebied van IT-veiligheid. Deze  mensen gebruiken ook steeds meer devices op steeds meer verschillende plekken waardoor de IT-veiligheid nog meer gevaar loopt.

Digitale werkplek risico’s

De bedreigingen op het gebied van IT tegengaan staat bij veel organisaties hoog op het prioriteitenlijstje. Zo wordt geïnvesteerd in firewalls, antispyware-software, biometrische authenticatie en inbraakdetectiesystemen. De problemen rondom beveiliging en compliance blijven ondanks deze maatregelen hoger dan ooit.

Vragen en feiten

Op het gebied van IT-veiligheid zijn dit de drie belangrijke vragen die managers en ondernemers zichzelf moeten stellen:

  1. Welke extra beveiligingsmaatregelen passen het beste bij de maatregelen die mijn bedrijf al heeft genomen?
  2. Welke maatregelen maken onze digitale werkplekken veiliger?
  3. Hoe kan mijn bedrijf de IT-beveiliging verbeteren zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit van de medewerkers en de bedrijfsprestaties?

De volgende feiten worden uiteengezet om antwoord te geven op deze vragen:

  • Beveiliging draait niet om dingen, maar om mensen.
  • Beveiliging mag niet ten koste gaan van faciliteiten voor gebruikers.
  • In een steeds dynamischer wordende bedrijfsomgeving is anticiperen beter dan reageren.
  • In een wereld vol mobiele apparaten en consumerization is realtime contextbewustzijn van groot belang.
  • Zorg voor empowerment van medewerkers en businessunits.

Voor meer informatie op het gebied van de veiligheid van IT is de whitepaper geheel vrijblijvend te downloaden. Maakt uw organisatie ook gebruik van digitale werkplekken? Dan is deze whitepaper erg interessant voor u en uw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom SecurityCybercrime bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security :  Gevaarlijke bijlagen in Office 365 onderscheppen

E-mail beveiliging kan en moet een stap beter. In dit onderzoek van Mimecast werden meer dan 36 miljoen ontvangen e-mails onderzocht bij meer dan 40.000 Office 365 gebruikers. Uit dit uitgebreide onderzoek bleek dat in 0,02% van de e-mails toch nog verdachte bijlagen werden afgeleverd, met onder meer malware. Wat is het gevaar concreet en hoe kunt u dat gevaar voor zijn?

Lees verder

Security :  Informatiebeveiliging is key voor Digitale Overheid

Overheden handelen steeds meer zaken digitaal af. Dit betekent uiteraard dat de informatiebeveiliging op orde moet zijn. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen op het gebied van security die gemeenten, provincies, het Rijk en uiteraard de burger raken. De Digitale Overheid is een positieve ontwikkeling, maar veiligheid staat voorop; wapen u tegen digitale gevaren met de kennis uit dit artikel.

Lees verder

Cybercrime :  Cybersecurityrisico’s: hoger op de directieagenda

Cybersecurity is bij veel organisaties nog niet ‘cybersecured’, toch denkt de directie dat dit wel zo is. Bedrijven zijn niet goed voorbereid op eventuele cyberaanvallen. Lees in dit cybersecurityonderzoek meer over de onderzoeksresultaten, cybersecurity toepassingen en risico’s die vaak over het hoofd worden gezien op directieniveau. Het onderzoek is uitgevoerd onder C-level executives.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.