Choose Your Own Device: BYOD 2.0

What’s missing from your BYOD strategy?

What’s missing from your BYOD strategy?

Veel bedrijven gingen gelijk aan de slag met een Bring Your Own Device strategie toen het begrip BYOD enkele jaren geleden een hype werd. Eigen apparaten meenemen naar de werkomgeving en deze inzetten voor het uitvoeren van werkzaamheden werd en wordt als een groot voordeel gezien.

Kosten BYOD

Een van de belangrijkste voordelen van een Bring Your Own Device beleid lijkt het besparen op de kosten van de apparaten en het vergroten van de productiviteit van medewerkers. Echter, een BYOD programma brengt enkele complexe uitdagingen met zich mee die niet altijd waren voorzien toen gestart werd met het BYOD programma.

Uitdagingen Bring Your Own Device

Bring Your Own Device levert een belangrijk voordeel op. Namelijk: medewerkers hebben invloed op het te gebruiken apparaat voor de werkzaamheden. Een nadeel hieraan is dat de controle door de IT-afdeling beperkt is terwijl er vaak wel gewerkt wordt met gevoelige gegevens in applicaties die de IT-afdeling niet kan controleren.

Mobile Device Management

Mobile Device Management biedt uitkomst bij bovenstaande uitdagingen. Maar ook Mobile Device Management alleen is niet de ultieme oplossing voor deze uitdagingen. Een aantal belangrijke nadelen van de inzet van Mobile Device Management zijn:

  • MDM alleen is onvoldoende
  • Kosten kunnen stijgen
  • Security risico’s
  • Privacy uitdagingen
  • Verminderde gebruikerservaring

Het BYOD voorbij

Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) winnen met dank aan de bestaande uitdagingen snel aan populariteit. Het belangrijkste verschil tussen Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) en Bring Your Own Device is dat medewerkers alleen kunnen kiezen uit een catalogus van ondersteunde apparaten door de organisatie. De belangrijkste voordelen van BYOD blijven ook bij Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) gewaarborgd.

In de whitepaper

Lees vrijblijvend de whitepaper waarin wordt beschreven waarom BYOD niet de heilige graal is en waarom steeds meer organisaties kiezen voor een Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) beleid.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Bring Your Own DeviceSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Bring Your Own Device :  BYOD: altijd en overal aan de slag

BYOD (Bring Your Own Device) is niet meer weg te denken uit de manier van werken. Devices worden meegenomen vanuit huis en de medewerkers willen hier dan ook graag op werken. Dit zorgt uiteraard bij de IT-afdeling voor de nodige uitdagingen. Hoe faciliteert u de werknemer zodat deze op een veilige manier kan werken op zijn eigen device?

Lees verder

Security :  Gevaarlijke bijlagen in Office 365 onderscheppen

E-mail beveiliging kan en moet een stap beter. In dit onderzoek van Mimecast werden meer dan 36 miljoen ontvangen e-mails onderzocht bij meer dan 40.000 Office 365 gebruikers. Uit dit uitgebreide onderzoek bleek dat in 0,02% van de e-mails toch nog verdachte bijlagen werden afgeleverd, met onder meer malware. Wat is het gevaar concreet en hoe kunt u dat gevaar voor zijn?

Lees verder

Security :  Informatiebeveiliging is key voor Digitale Overheid

Overheden handelen steeds meer zaken digitaal af. Dit betekent uiteraard dat de informatiebeveiliging op orde moet zijn. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen op het gebied van security die gemeenten, provincies, het Rijk en uiteraard de burger raken. De Digitale Overheid is een positieve ontwikkeling, maar veiligheid staat voorop; wapen u tegen digitale gevaren met de kennis uit dit artikel.

Lees verder

Partner

Citrix

Citrix transformeert de manier waarop bedrijven en IT werken en samenwerken in het cloud-tijdperk met haar toonaangevende cloud-, collaboration-, netwerk- en virtualisatietechnologieën.

Profiel Citrix ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.