BI Scorecard Strategic and Product Summary

De strategische en productmogelijkheden van Business Intelligence

De strategische en productmogelijkheden van Business Intelligence

Business Intelligence is niet langer meer alleen een inspanning van de afdeling, maar moet continu blijven groeien tot een bedrijfskritische oplossing wat nu essentieel belang is voor organisaties in alle branches en van alle formaten. Business Intelligence platform leveranciers zijn blijven groeien en verbeteren binnen de capaciteiten.

Dashboards
Een van de productmogelijkheden van BI is dashboarding. Een dashboard is een visuele vorm van een informatie display, wat een bedrijf in één oogopslag laat zien wat er momenteel gaande is. Elke tool die meerdere objecten kan weergeven vanaf verschillende gegevensbronnen, kan worden aangeduid als een dashboard.

Een dashboard kan bestaan uit:

  • Een kaart die door middel van kleurcodes aan geeft wanneer de sales goed of slecht presteert.
  • Een grafiek die laat zien of de kosten over of onder het budget zitten.
  • Een tendenslijn die de voorraad volgt
  • Een cross-tab van de meest verkochte producten.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper over Business Intelligence waarin dieper wordt ingegaan op de diverse mogelijkheden van BI. De strategische- en productmogelijkheden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

Met de meest recente visualisatiesoftware kunnen data-analisten steeds meer innovatieve en gelikte presentaties creëren. In deze whitepaper wordt de lezer aan de hand genomen in de wonderlijke wereld van datavisualisatie. Lees verder om erachter te komen hoe u als gebruiker effectieve visualisaties kunt ontwerpen die een verpletterende indruk achterlaten.

Lees verder

Business Intelligence :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.