Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Tijd voor een nieuwe mobiel? Dit zijn 4 tips om geld te besparen op je mobiel

Om de zoveel tijd komen er weer nieuwe mobiele telefoons op de markt en met de snelle ontwikkeling van technologie is het geen verrassing dat de kwaliteit steeds vaker wordt verbeterd. Het is alleen niet goedkoop en het kan een behoorlijke aanslag op je portemonnee zijn om telkens de nieuwste smartphone te kopen. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen op je mobiele telefoon zonder minder te doen aan de functionaliteit. In dit artikel delen we vier handige tips om geld te besparen op je mobiele kosten.

Kies voor een goedkoop sim only abonnement

Een van de beste manieren om geld te besparen op je mobiele telefoon is door te kiezen voor een goedkoop sim only abonnement. In plaats van een duur abonnement inclusief een nieuwe telefoon, kun je ervoor kiezen om alleen een simkaart te nemen. Met een sim only abonnement betaal je alleen voor het gebruik van het netwerk en niet voor de kosten van de telefoon. Dit kan aanzienlijk schelen in je maandelijkse kosten. Kies daarnaast voor een goedkope en betrouwbare provider zoals Youfone. 

Overweeg een refurbished telefoon

Wil je wel een nieuwe mobiel maar hoef je niet de aller nieuwste? Overweeg het dan eens om een refurbished telefoon aan te schaffen. Een refurbished telefoon is een gebruikte telefoon die is opgeknapt en gerepareerd, zodat deze weer als nieuw functioneert. Het grote voordeel van een refurbished telefoon is dat deze aanzienlijk goedkoper is dan een gloednieuw toestel, terwijl de kwaliteit vergelijkbaar is. Daarnaast kun je voor een los abonnement kiezen van Youfone dat goed bij jou behoeftes past. Door te kiezen voor een refurbished telefoon kun je honderden euro’s besparen.

Maak gebruik van wifi

Een andere goede tip om geld te besparen op je mobiele telefoon is door zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Wifi is over het algemeen sneller en stabieler dan mobiele data, en bovendien kost het je geen extra geld. Door je mobiele data uit te schakelen wanneer je verbonden bent met wifi, kun je aanzienlijk besparen op je datakosten. Zorg er wel voor dat je een mobiel abonnement hebt met voldoende data voor de momenten waarop wifi niet beschikbaar is.

Beperk je app-gebruik

Zonder apps kunnen we onze telefoon niet gebruiken, maar ze kunnen ook behoorlijk wat data verbruiken. Om geld te besparen op je mobiele telefoon kan het slim zijn om je app-gebruik te beperken. Verwijder apps die je niet regelmatig gebruikt en beperk het gebruik van data vretende apps zoals video-streamingdiensten. Door goed te kijken waar je data heen gaat, kun je besparen op je datakosten en daarmee geld in je zak houden.