5 keer nieuw kapitaal aantrekken

Private Equity en beursgangen kunnen niet zonder goede data

Private Equity en beursgangen kunnen niet zonder goede data

Waar tot in de jaren negentig bedrijven en masse naar de beurs gingen, trekken ze tegenwoordig liever privékapitaal aan. Regelgeving heeft het gemakkelijker gemaakt om privékapitaal aan te trekken. Desondanks zien we sinds 2007 meer beursgangen dan ooit. Welke keuze jouw bedrijf ook maakt, een volledig en actueel inzicht in de financiën is cruciaal om je geldschieters te voeden met data voordat ze jou vooruithelpen.

Data de voorwaarde voor investeringen

Zonder voorbereiding geen nieuwe fondsen. Daarom heb je data nodig vanuit het verleden en het heden. Daarmee maak je een plan en bereid je bijvoorbeeld een beursgang voor. Privé-investeerders steken natuurlijk ook geen geld in een onduidelijk bedrijf: data geeft ze grip en vertrouwen. Maar waar haal je alle gegevens vandaan? De vijf ingrediënten lees je in de whitepaper, 2 geven we alvast deels weg.

Stap 1: Een goede corporate governance

Governance, risk en control is de heilige drie-eenheid in de kapitaalmarkt. Vaak onderschatten organisaties de tijd en moeite die ze moeten steken in een goede governance en controle. Toch is het verstandig dit goed te regelen ver voordat men nieuw kapitaal gaat aantrekken. Daarom is er een belangrijke rol weggelegd voor de board. Daarnaast is er techniek nodig om belangrijke data uit de dagelijkse processen goed te borgen zodat ze niet verstopt zijn.

Stap 2: Zorg voor goede communicatie

En goede PR is onontbeerlijk. Waar je je geld ook ophaalt, je moet de taal kunnen spreken van je investeerders om ze te motiveren te investeren. Investeer daarom in de juiste mensen die je helpen jouw boodschap op een goede manier te verpakken zodat jouw propositie aantrekkelijk in de markt wordt gezet. Maar daar blijft het niet bij…

Stap 3: downloaden en geld aantrekken

Wil je vooruit, dan is het nu tijd om geld op te halen. Lees daarom meer over deze 2 en de overige 3 cruciale stappen. Download dan de whitepaper Five Critical Steps to Prepare Your Business for New Funding, Whether IPO or Private Equity en zorg voor een aantrekkelijke investering.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Oracle NetSuite

Oracle NetSuite levert bedrijven overal ter wereld uniforme systemen in de cloud die ongeëvenaarde mogelijkheden bieden om hun bedrijfsactiviteiten aan te sturen.

Profiel Oracle NetSuite ›
 
 

Downloaden: 5 keer nieuw kapitaal aantrekken

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.