Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IoT als basis voor een slimme onderneming

Dit is de toegevoegde waarde van IoT

De populariteit van IoT blijft groeien en de verwachting is niet dat deze groei op korte termijn zal stoppen. Steeds meer organisaties ontdekken dat het verbinden van apparaten met het internet jou een hoop relevante data oplevert. Data die je kan gebruiken om jouw producten en processen te optimaliseren. Volgens Business Insider zullen in 2023 bedrijven ruim 450 miljard dollar investeren in slimme apparaten. Jouw onderneming mag dus niet achterblijven, maar waar moet je beginnen? Wat zijn de consequenties voor privacy en security? Deze whitepaper geeft je raad.

Waarom IoT?

Bij IoT draait het helemaal om het efficiënter en smarter maken van bedrijfsprocessen. Dankzij cloud-technologie is het makkelijker dan ooit om data te delen, samen te brengen en te analyseren. Door intelligentie toe te voegen aan de data kan je uiteindelijk aan de slag met het verbeteren van jouw klanttevredenheid, het aanscherpen van processen en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen.

De basiselementen van een IoT-oplossing

Een IoT-oplossing bestaat altijd uit de volgende elementen:

  • Edge: dit is de link tussen het fysieke apparaat en het cloud-platform. Het verbindt operationele componenten, maakt communicatie en interactie mogelijk tussen de apparaten onderling en het platform.
  • Cloud-platform: zonder cloud is er geen IoT. Het is een geïntegreerd platform waar verschillende applicaties en componenten samenkomen om IoT-services mogelijk te maken. Denk hierbij aan data analytics, systeemintegratie en operationeel monitoring.
  • Fysiek apparaat: het ‘Thing’ in IoT. Een heel scala aan apparaten kan je koppelen aan de cloud.

Wat vind je terug in dit e-boek?

Naast essentiële informatie over de basis van IoT besteedt dit e-boek ook ruim aandacht aan:

  • De 4 grootste IoT-misverstanden
  • Het aanpakken van IoT-uitdagingen
  • IoT-implementatiestrategieën
  • IoT-security risico’s

Dit e-boek biedt je een leidraad bij het opzetten van een succesvol IoT-project en geeft je inzichten in de voordelen voor jouw organisatie. Ben je benieuwd naar de praktische voorbeelden uit verschillende branches? Download dan dit e-boek, laat je inspireren en ga aan de slag!

 

Download de whitepaper
Download