Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Handleiding BizTalk Server 2010 met checklists

BizTalk Server 2010 Operations Guide

Deze handleiding is een waardevolle bron van informatie voor iedereen die betrokken is bij de implementatie en het beheer van een BizTalk oplossing, in het bijzonder IT professionals. De gids heeft specifiek betrekking op BizTalk Server 2010. Onderwerpen die in deze handleiding aan de orde komen zijn:

  • Checklists voor: operational readiness, onderhoud, performance en andere belangrijke taken
  • Planning van de IT-omgeving voor BizTalk Server
  • Beheer van BizTalk Server
  • Monitoring van BizTalk Server
  • Onderhoud van BizTalk Server

Ervaringen uit de praktijk

Het idee voor deze handleiding is ontstaan bij vertegenwoordigers in het veld, partner organisaties en klanten die werken met BizTalk Server installaties. Deze IT-professionals hebben uitgebreide en praktische ervaringen met een diverse range van BizTalk oplossingen. Hun ervaringen hebben ze verwerkt in checklists, best practices en presentaties die kunnen helpen bij toekomstige BizTalk Server werkzaamheden. De informatie helpt gebruikers bij het oplossen – en bovenal voorkomen – van de gebruikelijke problemen die kunnen voorkomen bij de implementatie en het onderhoud van een BizTalk Server installatie.

De opzet van de handleiding volgt de functionele aspecten van planning, implementatie en beheer van een BizTalk Server installatie. Maar in de inleiding is ook een handige tabel te vinden waarin de checklists gecategoriseerd zijn, zodat u nog sneller uw weg kunt vinden. Bovendien biedt de handleiding veel verwijzingen naar andere bronnen.

Plannen, uitrollen, beheren en onderhouden

De gids start met een groot aantal checklists. De Operational readiness checklisten gaan over platform configuratie, implementatie, beschikbaarheid, monitoren en testen. In het hoofdstuk over onderhoud krijgt u checklists aangereikt waarmee u een preventief onderhoudsprogramma kunt volgen tijdens de hele levenscyclus van uw BizTalk Server omgeving. Onderdeel van dit onderhoudsprogramma zijn de performance checks. Na de checklists volgt een deel over planning, beheer, monitoring en onderhoud. Een belangrijke vraag die in het hoofdstuk over planning aan de orde komt: “Is BizTalk Server de juiste tool voor uw organisatie?” Bent u benieuwd naar het antwoord, download dan deze handleiding.

 

Download de whitepaper
Download