Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De klantervaring van 2030 begint hier en nu!

Technologie is de drijvende kracht voor customer experience

De manier waarop merken met klanten omgaan is het afgelopen decennium ingrijpend veranderd. In dit digitale tijdperk volgen nieuwe technologieën en innovatieve ideeën elkaar razendsnel op. Consumenten zijn er als de kippen bij om aan de slag te gaan met de nieuwste gadgets en omarmen technologie zoals kunstmatige intelligentie of mixed reality; want het maakt ons leven echt een stuk makkelijker én leuker. Wil je de klant van vandaag én morgen bereiken, dan is het zaak om ze een klantervaring te bieden die inspeelt op hun snel veranderende wensen en eisen. Dit onderzoeksrapport neemt je mee naar de klantervaring van de toekomst en brengt in kaart waar de kansen en uitdagingen liggen.

De 5 basisingrediënten van een veranderende klantervaring

Tijdens het onderzoek werd al heel snel duidelijk dat de volgende 5 factoren de motor zijn achter de evolutie van de klantreis:

  • Slimme technologie: consumenten gebruiken geen digitale middelen, ze ZIJN digitaal
  • Immersieve technologie: de consument wordt onderdeel van een complete ervaring
  • Digitaal vertrouwen: bedrijven die geen vertrouwen uitstralen kunnen geen geweldige klantervaring bieden
  • Loyaliteit in het digitale tijdperk: loyaliteit is meer dan een loyaliteitsprogramma
  • Wendbaarheid en automatisering: technologie zorgt voor meer betrokkenheid

Klaar voor de klantervaring van de toekomst?

De klantervaring van de toekomst is dus nog ‘slimmer’, dompelt je onder in een volledige merkervaring en zorgt voor meer betrokkenheid. Kunstmatige intelligentie, augmented reality, machine learning en software bots zijn maar enkele van de technologieën die de basis vormen van deze klantervaring van de toekomst. Ben je benieuwd wat deze 5 drijfveren precies inhouden? Of wil je weten hoe de ondervraagde bedrijven en consumenten kijken naar de klantervaring van nu en morgen? Download dan snel dit onderzoeksrapport en neem een kijkje in de toekomst.

 

Download de whitepaper
Download