Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mining OEE Data for Manufacturing Treasure

OEE data transformeren naar bruikbare informatie

In de industriële sector worden regelmatig Overall Equipment Effectiveness (OEE) initiatieven gestart. Vervolgens worden productiemedewerkers toegejuicht OEE te gebruiken en verliezen naar aanleiding van downtime te categoriseren. De grote hoeveelheden aan data worden dan voor het management in rapporten gestopt. Deze strategie, of beter gezegd het gebrek aan strategie, zorgt voor een lagere performance, ondanks dat iedereen weet dat een hoger OEE beter is. Een goede strategie is dan ook essentieel bij het gebruik van OEE.

Het is belangrijk de drie levels van OEE te begrijpen om een succesvolle strategie te ontwerpen. De drie levels van OEE zijn:

  • Fundamental OEE
  • Line of business (LOB) OEE
  • Financial OEE

De grote hoeveelheid aan OEE data transformeren in bruikbare informatie is de sleutel tot succes. De ‘data collection’ TrakSYS oplossing, zoals in dit artikel beschreven, is hiervoor gemaakt.

Lees het volledige artikel over hoe een succesvolle OEE strategie helpt organisaties in de industrie de OEE te verhogen door de grote hoeveelheid data om te zetten naar bruikbare informatie.