Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Met deze 5 factoren naar een succesvolle cloud-migratie

Innovatie & transformatie van de werkomgeving

Er zijn zoveel redenen waarom jij naar de cloud moet migreren. Denk bijvoorbeeld aan altijd en overal kunnen werken op een device naar eigen keuze. Het is veiliger dan werken via lokale servers. Samenwerken op afstand wordt een makkie. Ben jij nog niet overgestapt naar de cloud? Wellicht kan deze whitepaper je overhalen! We gaan hier in op de stappen die belangrijk zijn om een succesvolle cloud-migratie te realiseren.

Waarom nu overstappen naar de cloud?

Er zijn een aantal redenen waar het juist nú de tijd is om over te stappen naar de cloud. Dit zijn de 2 belangrijkste redenen:

  1. Concurreer met grotere bedrijven.
    Met de cloud verhoog je het automatiseringsniveau. Dit was in het verleden alleen mogelijk als je een flink investeringsbudget had. In de cloud is iedereen gelijk, zo kan je ook als mkb’er de concurrentie met grotere bedrijven aangaan.
  2. Dit is de laatste migratie ooit!
    De overstap naar de cloud is een grote IT-verandering en over het algemeen de laatste verandering. Het systeem zal continu up-to-date zijn en profiteren van de laatste innovaties.

5 stappen voor een succesvolle cloud-migratie

Op basis van ervaringen zijn er 5 kritische succesfactoren die een cloud-migratie kunnen maken of breken. We verklappen er alvast 2:

  1. Waarom je wil migreren naar een digitale werkomgeving moet duidelijk zijn voor de hele organisatie.

Het is goed om medewerkers op de vloer direct te betrekken bij een dergelijke beslissing. Zij hebben namelijk alle kennis in huis. Denk bijvoorbeeld aan de werkprocessen, maar ook hoe ze beter en efficiënter kunnen werken.

  1. Weet waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt

Het verschil tussen vroeger en nu is duidelijk te merken. Multidisciplinair samenwerken waarbij iedereen in zijn kracht staat is daarbij key. Om dit alles te faciliteren is een passend beveiligd systeem erg belangrijk.

Download de whitepaper De 5 succesfactoren bij cloud migraties en ga aan de slag met innovatie en transformatie in de organisatie.

 

Download de whitepaper
Download