Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Efficiënt datacenterbeheer dankzij gecentraliseerde lights out strategie

Een efficiënter datacenter management

Als gevolg van een snelle groei in de afgelopen jaren zag de APG – Algemene Pensioen Groep – zich genoodzaakt haar IT infrastructuur uit te breiden. Met ruim 1000 servers, verdeeld over 6 datacenters in 3 landen, werd netwerkbeheer een complexe taak, helemaal omdat iedere locatie zijn eigen team van beheerders had.

Standaardiseringsproces
Om deze problemen het hoofd te bieden koos APG voor een gecentraliseerde lights out-strategie. Voor administratieve werkzaamheden aan het netwerk hoefden systeembeheerders niet langer het datacenter te betreden. Tegelijktijdig zette het bedrijf een standaardiseringsproces in gang, waarbij verschillende legacy servers en netwerkapparaten vervangen werden.

Ieder nieuw serverrack in het datacenter werd automatisch voorzien van een KVM switch van Avocent, voor remote beheer van de systemen. Een groot voordeel wat de APG hieraan ondervond was de mogelijkheid toegangsrechten zeer nauwkeurig te bepalen. UNIX teams kregen bijvoorbeeld alleen toegang tot de UNIX servers. Onbedoelde wijzigingen aan de verkeerde systemen kon zo voorkomen worden.

Lees de whitepaper voor meer informatie over de APG en de manier waarop zij efficiënter met haar datacenters omgaan.

 

Download de whitepaper
Download