Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud-security FAQ

Antwoord op de meest gestelde vragen

Cloud-computing is momenteel enorm populair, maar toch zijn er veel organisaties en overheden die de stap (nog) niet maken. Hier hebben zij verschillende redenen voor. Die zijn vaak van technische aard, maar ook zijn er zorgen over cloud-security.

Cloud-security is pijnpunt

Migreren naar de cloud is helemaal niet zo spannend als vaak wordt gedacht. Veel van de argumenten die worden gegeven om deze stap niet te zetten, zijn achterhaald. De cloud is volwassen geworden en technieken zijn verbeterd. Maar vragen op securitygebied blijken bij veel organisaties nog te spelen. We behandelen de meest gestelde vragen.

Hoe veilig zijn mijn data in de cloud?

Uit een onderzoek van IDG blijkt dat 66% van de ondervraagden zich het meeste zorgen maakt over de veiligheid van data. Het opslaan van data in eigen huis geeft voor deze groep het veiligste gevoel als het gaat om het waarborgen van privacy- en informatiebeveiliging. Maar dat is slechts een schijnveiligheid, want stelt u zichzelf eens de volgende vragen:

  • Zijn uw data nog bruikbaar na een inbraak, brand of andere calamiteit?
  • Worden uw data dagelijks geback-upt en wordt deze back-up op een andere locatie opgeslagen?
  • Is de software op uw server altijd up-to-date en beveiligd met de laatste updates?

Welke cloud kies ik?

De term ‘cloud’ is diffuus. Er zijn weinig IT-specialisten die het volledig met elkaar eens zijn over de definitie van de cloud en haar verschillende typen. In deze whitepaper laten wij de verschillende smaken cloud zien en schetsen wij een helder beeld van welke cloud het beste bij u past.

Financiële argumenten

Naast de technische en security-argumenten zijn er echter ook nog de eventuele financiële belemmeringen. Vaak wordt gedacht dat de cloud duur is, maar oplossingen zijn wel degelijk kostenbesparend. U wilt natuurlijk weten waar u op bespaart. Door een aantal besparingen op een rijtje te zetten hopen wij u ervan bewust te maken dat de hybrid of virtual private cloud financieel gezien gunstiger uitpakken dan een private cloud. Bovendien weet u waar u aan toe bent: u betaalt een vast bedrag per maand.

Antwoorden op al uw vragen

In deze whitepaper komen de security-kant en de technische en financiële aspecten van de cloud aan bod. Kortom, alles wat u altijd wilde weten over de cloud, maar niet durfde te vragen, staat in deze whitepaper.