Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Resource management brengt talent in kaart

De juiste mensen op de juiste plek aan het werk

Wat is de sleutel tot succes van een organisatie? Het zijn niet de nieuwste technologieën of beste ideeën, maar de mensen binnen je organisatie. Je product mag nog zo goed zijn, zonder de juiste mensen op de juiste plek beperk je de organisatie in groei en ontwikkeling. Organisaties doen er dus goed aan om in kaart te brengen welke vaardigheden aanwezig zijn binnen de organisatie. Ontdek in deze whitepaper hoe resource management bijdraagt aan een betere klantbeleving en klanttevredenheid.

Resource management is meer dan een spreadsheet bijhouden

Wil je aan de slag met een op vaardigheden gebaseerde bezetting binnen de organisatie, weet dan dat het meer is dan het bijhouden van een spreadsheet per medewerker. Zoek je bijvoorbeeld voor een project een geschikte projectmedewerker. Dan is het zaak om inzicht te hebben in:

  • De steeds complexere beschikbare vaardigheden binnen de organisatie
  • Beschikbaarheid van mensen tijdens de projectduur

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar de ervaring leert dat organisaties steeds vaker het overzicht verliezen over de beschikbare capaciteiten. Met de 6 stappen uit deze whitepaper kan ook jij starten met in kaart brengen van de vaardigheden en talenten binnen jouw organisatie.

Stap 1: Ga aan de slag met een vaardighedenmatrix

Allereerst, wees je ervan bewust dat dit geen one-size-fits-all oefening is. Of het nu gaat om een intern project of het outsourcen van consultants bij klanten, je moet je verdiepen meerdere zaken. Zo is het belangrijk om te weten welke doelen de organisatie of het projectteam zich hebben gesteld, welke vaardigheden hebben ze al in huis, wat is de target industrie van je cliënt?

Leer aan de hand van voorbeelden

In een vaardighedenmatrix vind je op hoog niveau de categorieën en kwalificaties. Plaats functionele vaardigheden bij de categorieën, bij kwalificaties brengt je de technische expertises in kaart. In de whitepaper vind je, op basis van twee fictieve consultancy bedrijven, twee verschillende matrixen terug die jou een idee geven hoe je talenten en vaardigheden verzamelt en in kaart brengt.

Meer weten?

Wil je de overige 5 stappen nalezen? Download dan snel de whitepaper Six steps to building an effective skills tracking and resource management program. Zo krijg jij met enkele praktische voorbeelden inzicht in hoe organisaties aan de slag kunnen gaan met het effectief managen en inzetten van talenten en consultants.